Tajný recept na vynikající bramborovou kaši. Až ji ochutnáte, nebudete chtít už jinou. ULOŽTE SI HO!

Bramborová kaše je pokrm, který miluje snad každý. Jemný bramborový krém, který skvěle chutná a lze ho sníst hromady, je populárním lahůdkou po celém světě. Nejvíce ho milují děti a starší lidé, protože ji nemusí kousat. Když je kaše dobře udělaná, rozplývá se na jazyku a chuťové pohárky poskakují blahem. Každý má samozřejmě své způsoby přípravy a každá kaše tak může být jiná, nicméně recept, který jsme si pro vás dnes připravili, zná jen velmi málo lidí. Z toho důvodu ho lze označit za tajný. Jakmile ho vyzkoušíte a kaši ochutnáte, bude záležet jen a jen na vás, zda se o něj budete chtít s někým podělit.

Populární bramborová lahůdka

Bramborová kaše může být opravdovou lahůdkou. Lze ji přidávat jako přílohu ke smaženým řízkům, smaženému sýru, pečenému masu, květáku atd. Možností je opravdu hodně a každý si tak může v klidu vybrat. Někdo dělá kaši řídkou, jiný s více hrudkami a někdo zase krémovou. Ve finále jde ale vždy o brambory. Rozdíl je ovšem v tom, jak se zpracují a co všechno se do nich přimíchá.

Potřebné ingredience

Pro tento tajný recept na báječnou bramborovou kaši budete potřebovat následující ingredience: 1 kg brambor, 240 g smetany, 180 ml mléka, 115 g másla, 3 stroužky česneku, sůl a pepř. Sami vidíte, že se složení téměř neliší od přípravy klasické kaše. Nyní se ovšem podívejme na postup, ve kterém možná nějaký ten rozdíl objevíte. A třeba taky ne, a zjistíte, že stejným způsobem připravujete kaši už léta.

Čtěte také: Tento domácí super čistič je 10x lepší než ty značkových: A vy už máte doma na 100% všechny ingredience, abyste ho dokázali namíchat

Oloupat, podusit a rozmačkat

Oloupané a očištěné brambory nakrájíme na kostky a vložíme je do hrnce a zalijeme vodou do 3 cm. 30 minut je pod pokličkou dusíme doměkka, samozřejmě v závislosti ne jejich velikosti. Průběžně proto kontrolujeme pomocí nože neb vidličky. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme mléko a nasekaný česnek. Brambory poté slijeme přes cedník a vrátíme je zpět do teplého hrnce. Zde je rozmačkáme a postupně přidáme směs z pánve. Opět mačkáme dohladka. Přidáme sůl, pepř dle chuti, a nakonec přiklopíme pokličkou. Nandáme na talíř a přidáme hlavní část pokrmu. Kaši lze ovšem jíst i jen tak samotnou. Přejeme dobrou chuť.