Tajný recept na vynikající bramborovou kaši. Až ji ochutnáte, nebudete chtít už jinou. ULOŽTE SI HO!

Reklama

Bramborová kaše je pokrm, který miluje snad každý. Jemný bramborový krém, který skvěle chutná a lze ho sníst hromady, je populárním lahůdkou po celém světě. Nejvíce ho milují děti a starší lidé, protože ji nemusí kousat. Když je kaše dobře udělaná, rozplývá se na jazyku a chuťové pohárky poskakují blahem. Každý má samozřejmě své způsoby přípravy a každá kaše tak může být jiná, nicméně recept, který jsme si pro vás dnes připravili, zná jen velmi málo lidí. Z toho důvodu ho lze označit za tajný. Jakmile ho vyzkoušíte a kaši ochutnáte, bude záležet jen a jen na vás, zda se o něj budete chtít s někým podělit.

Populární bramborová lahůdka

Bramborová kaše může být opravdovou lahůdkou. Lze ji přidávat jako přílohu ke smaženým řízkům, smaženému sýru, pečenému masu, květáku atd. Možností je opravdu hodně a každý si tak může v klidu vybrat. Někdo dělá kaši řídkou, jiný s více hrudkami a někdo zase krémovou. Ve finále jde ale vždy o brambory. Rozdíl je ovšem v tom, jak se zpracují a co všechno se do nich přimíchá.

Potřebné ingredience

Pro tento tajný recept na báječnou bramborovou kaši budete potřebovat následující ingredience: 1 kg brambor, 240 g smetany, 180 ml mléka, 115 g másla, 3 stroužky česneku, sůl a pepř. Sami vidíte, že se složení téměř neliší od přípravy klasické kaše. Nyní se ovšem podívejme na postup, ve kterém možná nějaký ten rozdíl objevíte. A třeba taky ne, a zjistíte, že stejným způsobem připravujete kaši už léta.

Oloupat, podusit a rozmačkat

Reklama

Oloupané a očištěné brambory nakrájíme na kostky a vložíme je do hrnce a zalijeme vodou do 3 cm. 30 minut je pod pokličkou dusíme doměkka, samozřejmě v závislosti ne jejich velikosti. Průběžně proto kontrolujeme pomocí nože neb vidličky. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme mléko a nasekaný česnek. Brambory poté slijeme přes cedník a vrátíme je zpět do teplého hrnce. Zde je rozmačkáme a postupně přidáme směs z pánve. Opět mačkáme dohladka. Přidáme sůl, pepř dle chuti, a nakonec přiklopíme pokličkou. Nandáme na talíř a přidáme hlavní část pokrmu. Kaši lze ovšem jíst i jen tak samotnou. Přejeme dobrou chuť.

Reklama