Tak takhle dobrou krkovičku jste ještě určitě neměli! A přitom stačí přidat jen jedna ingredience!

Nikdy bych nevěřila, že stačí tak málo a běžné jídlo můžete o tolik vylepšit! Tajemství této výborné pochoutky spočívá jen v tom, že přidáte kyselé zelí! Ano přesně tak, kyselé zelí vykouzlí naprosto jedinečnou, vynikající chuť.

Tento recept je přesně pro ty, kteří chtějí zkoušet nové věci a hlavně dávat novou chuť pokrmům, na které jsou zvyklí. Můžu vám zaručit, že se budete divit, jaká je to dobrota! Já osobně už nechci dělat krkovičku na jiný způsob, jelikož se všem z rodiny sbíhají sliny, jen když řeknu, co bude k obědu. Zkuste to také a přesvědčte se o tom!

Ingredience : 

  • 1 kg vepřové krkovice
  • 1 velká cibule
  • 1 kg kysaného zelí
  • vývar
  • 2-3 lžíce oleje
  • Sůl, pepř, červená paprika, sušený česnek

Jak na to? 

Čtěte také: Pár koupil opuštěnou stodolu a během 2 měsíců ji proměnil v elegantní bydlení. Když uvidíte interiér, budete jim závidět

Udělejte do krkovičky několik řezů, ale neprořízněte ji celou. Měli by jste jí nařezat tak, aby jste do zářezů mohli vkládat další ingredience. (viz obrázek)

Maso okořeňte (pepř, sůl) a do zářezů vložte kolečka cibule. Poté nechte odležet, ideálně přes noc v lednici.

Když je maso řádně marinované, dejte do pekáče 1 lžíci oleje a poté kyselé zelí. Nezapomeňte zelí propláchnout! Vše poté zalijte vývyarem.

Krkovičku vložte do pekáče a do zářezů (k cibuli) dejte trochu zelí.

To všechno zakryjte ještě jednou vrstvou kysaného zelí a můžeme péct!

Troubu si předehřejte na 200 stupňů a krkovičku pečte asi 2 hodinky.

A máme hotovo!

Doporučujeme podávat s bramborami na x různých způsobů.

  • pečené brambory – oloupané/se slupkou/na kolečka/ s bylinkami
  • šťouchané s cibulkou – orestujte si zvlášť cibulku (jarní nejlépe) na másle, rozmačkejte vařené brambory a přidejte máslo, sůl, cibulku a pokud chcete i trochu mléka
  • normální vařené
  • hranolky – pokud nechcete kupovat mražené, nakrájejte oloupané brambory do tvaru hranolek, osolte a můžete přidat i nějaké koření, poté dejte péct

A nebo můžete klidně podávat jen s chlebem, je to jen na vás a vaší chuti!

Přejeme dobrou chuť!