Tak tento recept Jamieho Olivera musíte ochutnat! Pečená červená řepa na česneku Váš mlsný jazýček jistě potěší!

Tento pokrm, který pochází přímo od slavného Jamieho Olivera je unikátní svou chutí a přitom vhodný nejen jako samotný hlavní chod, ale také jako lahodná příloha, kterou můžete vyšperkovat řadu pokrmů. Tento perfektní a zdravý tip můžete využít např k masu, ideálně k jehněčímu, ale záleží na Vašich chutí. Co více, jedná se o vskutku rychlý a jednoduchý recept, na jehož přípravu budete potřebovat pouze pár minut a jeden plech. Tak směle do toho!

Co budete potřebovat?

  • 1/2 kg malé červené řepy
  • několik větších stroužků česneku
  • sůl
  • pepř
  • majoránku
  • 6 PL olivového oleje
  • 3 lžíce balsamico octa

Jak na to?

  1. Nejprve si očistěte řepu, kterou poté nakrájejte na měsíčky.
  2. Zapékací mísu/plech si vyložte alobalem – pamatujte na to, že by měl pokrývat všechny stěny.
  3. Mísu/plech poté vyložte kousky řepy a oloupanými stroužky česneku.
  4. Vše potom dochuťte solí, pepřem, kořením (případně bylinkami dle Vaší chuti).
  5. Na závěr použijte tekuté dochucovací přísady.
  6. Teď přichází na řadu ta nejdůležitější část – zabalení.
  7. Na vrch řepy aplikujte alobal, který by měl přečnívat přes strany mísy. Po okrajích byste měli alobal zahnout, čímž vytvoříte uzavřenou mísu, uvnitř které se řepa se všemi přísadami při pečení krásně propojí.
  8. Vyhřejte si troubu na 200 stupňů a poté pečte po dobu 60-90 minut – záleží na velikosti řepy.

Doporučení!

Doporučujeme podávat s dipem ze zakysané smetany.

Dobrou chuť přejeme!

Čtěte také: 4 top nápoje, které vás zaručeně zahřejí