Tak tyto domácí utopence si musíte připravit! Bez čekání je můžete jíst hned!

Tak tento recept na utopence je rozhodně ten nejlepší, jaký jsem kdy viděla. Nejenže se jedná o tradiční dokonalé a lahodné utopence, na jaké jste zvyklí od babičky, či od Vašeho oblíbeného hospodského na konci Vaší ulice, ale zároveň je můžete konzumovat hned bez jakéhokoliv čekání.

Co více, jejich příprava je velice jednoduchá! Nic Vám tak nebrání v tom si je dnes večer doma rovnou připravit a potěšit tak najednou všechny mlsné jazýčky, které máte doma.

Hurá do příprav!

Čtěte také: Zeleninové karbanátky: I bez masa můžete mít na stole tradiční karbanátky, které jsou stejně vynikající, možná dokonce lepší!

Co budete potřebovat?

  • 1,2 kg špekáčků – kupte kvalitní masové špekáčky, ne ty napuštěné vodou – volba kvalitní uzeniny je u takového receptu základ!
  • 500 g cibule
  • feferonku

Na nálev budete dále potřebovat:

  • 0,4 l octa
  • 0,6 l vody
  • 1 PL soli
  • 3 PL cukru
  • 1 PL oleje
  • 3 bobkové listy
  • 5 kuliček nového koření
  • 1 ČL celého pepře

Jak na to?

  1. Nejprve si připravte špekáčky, které si důkladně oloupejte a opatrně podélně rozkrojte.
  2. Dále si oloupejte cibuli, kterou si poté nakrájejte na kolečka.
  3. Do cca 3 l velké dózy si na dno vyskládejte vrstvu z cibule a části koření, které máte nachystané na přípravu nálevu.
  4. Na dno také nezapomeňte dát kousek feferonky (dle Vaší chuti) a poté vrstvu špekáčků.
  5. Takto postup opakujte, než zaplníte celou dózu.
  6. Vrstvy důkladně střídejte, ať jsou pak utopence co nejvíce chutné.
  7. Následně si připravte nálev smícháním všech potřebných surovin s vodou.
  8. Směs potom přiveďte k varu.
  9. Výslednou směsí zalijte připravené utopence.
  10. Jakmile utopence vychladnou, můžete je podávat.

Garantujeme Vám, že utopence budou chutnat, jako byste je nechali odležet minimálně po dobu 7 dní!

Dobrou chuť přejeme!