Tak vynikající palačinky jste ještě nejedli! Tento recept musíte vyzkoušet - ihned si ho uložte -
Menu

Tak vynikající palačinky jste ještě nejedli! Tento recept musíte vyzkoušet – ihned si ho uložte

Jak vypadají a jak se dělají klasické palačinky, to jistě víte. Co ale jistě nevíte, to je fakt, že existuje jejich zajímavá inovace. Ta vám ukáže, že se dají použít také brambory, nebo pažitka. Obýváte se výsledku? Přesvědčíme vás o tom, že nemusíte.

Jaké ingredience budete potřebovat?

Jestliže rádi experimentujete a budete chtít zkusit i tyto palačinky, podívejte se společně s námi na recept. Základem jsou tyto běžné suroviny:

  • 1 lžička cukru
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 550 ml perlivé vody
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • Mouka dle potřeby
  • 2 střední brambory
  • 1 hrst pažitky

Brambory jedině vařené

Začíná se s bramborou. Ty omyjte, vložte je do hrnce a vařte je ve slupce, dokud nebudou měkké. Potom je nechte vychladnout. Následně je už můžete oloupat a začít krájet na plátky zhruba půl centimetru široké. Dejte je na talíř a odložte stranou. Chvíli teď nebudou potřeba. Ideální je také brambory přikrýt, aby neokorávaly.

Klasické těsto na palačinky

Jak na něho jistě víte. Stačí smíchat všechny ingredience, kromě pažitky. Základem je to, aby bylo vaše těsto bez hrudek a mělo krémovou a stále dostatečně tekutou konzistenci. Pokud jste palačinky již v minulosti dělali, jistě víte jak na to. Když je těsto příliš vodnaté, přidejte trochu mouky. Pokud naopak příliš tuhé, zřeďte vodou. Když máte mixér, rozhodně ho použijte. Těsto bude více nadýchané. Potom ho nechte asi 30 minut odpočívat při pokojové teplotě.

Jedině na pánvičce

Klasické palačinky se smaží na pánvičce a tento recept nebude výjimkou. Tu si rozehřejte, přidejte na ni trochu oleje a následně naběračkou nalijte těsto tak, aby se dostalo až do krajů a nebylo příliš vysoké. Rychle do pánve přidejte také několik koleček nakrájených brambor a smažte z jedné strany. Když začnou být okraje palačinky hotové, můžete ji otočit a smažit i z druhé strany. Opět ideálně do zlatova. Potom přendejte na talíř, posypte trochou pažitky a můžete ochutnat.

Tisk
Nezařazené

Tento biblický lék existuje již více než 3 500 let…

Léky v dnešní době vládnou světu. Znám jen velmi málo lidí, kteří žádné léky neužívají a jsou v úplné fyzické i duševní…
Nezařazené

Na obrázku se skrývá 7 jednorožců. 99% lidí je nenajde,…

Milujete hádanky a optické klamy? Baví vás si s nimi lámat hlavu a chcete na ně přijít stůj co stůj? Pokud…
Nezařazené

Myslela si, že je to jen nevinný pupínek na nose.…

Problémy s pletí má spousta lidí. Především v mladém věku, v tzv. pubertě, se dospívající potýkají s opravdu nepříjemnými problémy na jejich tváři. Pleť…
Nezařazené

Všichni byli přesvědčeni, že je těhotná. Místo dítěte našli v…

Těhotenství je nádherné období v lidském životě, protože je to příprava na nový život. Téměř každá žena touží po vlastním dítěti,…
Nezařazené

Zavařované zelí doma zvládne každý pomocí tohoto geniálního hodspodkého receptu

Máte rádi zelí a velmi často si na něm pochutnáváte? Zkoušeli jste si ho někdy doma sami naložit a zavařit…
Nezařazené

Viděl uprostřed silnice něco zvláštního. Když přijel blíž, pochopil, proč…

Občas zahlédneme něco, co bychom rozhodně v danou chvíli a na daném místě nečekali. Celý den se nám najednou změní nenadálým…