Také milujete langoše, ale zdají se Vám příliš mastné? Pak vyzkoušejte tyto výborné Kefírové langoše!

Kdo by nemiloval langoše… Jedinou nevýhodou je jejich mastnota! Dnes Vám proto přinášíme tento úžasný a velice jednoduchý recept na ty nejjemnější langoše, které jste kdy chutnali! V čem spočívá kouzlo?

Je to jednoduché, stačí, když do těsta přidáte kefír! Garantujeme Vám, že tak lahodné, jemné a nadýchané langoše jste ještě nikdy v životě nejedli! Co více, díky svému kefírovému složení langoše do sebe ani nenasáknou tak velké množství oleje! Pokud tedy hledáte méně mastnou alternativu ke klasickým langošům, pak je tento recept pro Vás jako šitý!

Co budete potřebovat?

  • 1 kg hladké mouky
  • 200 ml mléka
  • 600 ml kefíru
  • 50 g čerstvého droždí
  • 2 vejce
  • 1 PL coli
  • 1 ČL cukru
  • Olej s česnekem (na potření)

Jak na to?

  1. Nejprve si z mélka, kvásku a cukru připravte kvalitní kvásek.
  2. Ostatní suroviny smíchejte ve větší míse a následně přidejte hotový kvásek.
  3. Pomocí šlehače, či ručně poté vypracujte lahodné a nadýchané těsto.
  4. Těsto je třeba nechat odpočinout. Zabalte proto těsto do fólie, odložte ho do ledničky a nechte ho kynout po dobu alespoň 24 hodin.
  5. Těsto by během této doby mělo nabobtnat a být plné bublinek.
  6. Na pomoučené pracovní desce poté po částech těsto přeměňte na placky o velikosti, která Vám nejvíce vyhovuje.
  7. Hotové placky poté smažte na rozpáleném oleji dozlatova. Doporučuje se při smažení langoše přiklopit pokličkou, díky čemuž se langoše krásně nafouknou.

Dobrou chuť přejeme!

Čtěte také: 7 denní okurková dieta je dobrou volbou nejenom při hubnutí. Zkuste ji a uvidíte, jak poletí kila dolů, jak se rozběhne váš metabolismus a jak zmizí všechny trávicí obtíže