Takový hovězí vývar jste zaručeně ještě nejedli, přitom je 3x zdravější a chutnější než ten klasický. Vše díky této ingredienci

Klasický hovězí vývar zná každý. Jedná se o recept, kde se používá hlavně maso a kořenová zelenina. My vás naučíme netradiční exotickou variaci, kde se využívá mnohem více ingrediencí, které se dost možná mohou jevit i jako netradiční. Pokud však polévku zkusíte, garantujeme vám, že ji budete milovat. Jak na ni?

Jaké ingredience budete potřebovat?

Jak jsme uvedli, je jich více a mohu se vám jevit jako netradiční. My je však doporučujeme dodržet, jelikož jedině tak zjistíte, že tento hovězí vývar je skutečně dokonalý. Aby se povedl, připravte si:

  • 1 kg hovězího masa
  • 100 g rýže
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 celer
  • 400 ml rajčatové šťávy
  • 5 stroužků česneku
  • Koriandr, bobkové listy, skořici, černý pepř, kopr, sůl a bazalku

Začíná se úplně klasicky

Postup začíná stejně, jako když vaříte standardní hovězí vývar. Základem je naporcovat a umýt maso, které dáte do studené vody a tu začnete zahřívat. Následně přidáte kořenovou zeleninu, cibuli, dále, česnek, bobkový list a černý pepř. Postupně přivedete k varu, následně zmírníte teplotu a vaříte pozvolna. Pěna, která se objeví musí být odstraňována, aby byl váš vývar dokonale čirý, což se podepíše i na jeho chuti. Doba vaření by měla být minimálně 2 hodiny. Když ale budete vařit déle, rozhodně to není na škodu.

Čtěte také: Moje prababička se řídila těmito radami a dožila se téměř 100 let. Podívejte se na 15 věcí, které pravidelně dodržovala!

Vyndejte maso a zeleninu

Vyndejte maso a zeleninu a dejte je do mísy. Obojí budete ještě dále zpracovávat. Potom vývar přeceďte a dále ho nechte v hrnci, jelikož s ním budete nadále pracovat. Vraťte se k masu a zelenině. Obijí nakrájejte, položte na pánev a chvíli restujte. Když je vše opečeno, můžete přidat další ingredience. A těmi je rajčatová šťáva, zbývající koření a také rýže. Nechte krátce provařit, aby se propojily všechny chutě a aby rýže začala měknout. Ideální doba je kolem 10 minut.

Přidejte do hrnce s vývarem

Nyní svou směs z pánve nalijte do hrnce s vývarem a zamíchejte. Následně vařte dalších zhruba 10 minut, dokud nebude rýže dokonale měkká. V tu chvíli máte hotovo. Můžete odstavit ze sporáku, nalít na talíř a ochutnat. Co říkáte, je tento hovězí vývar dokonalou polévkou nejenom na zahřátí při podzimních dnech? My říkáme, že ano.