David Hampl
19 listopadu, 2019

Hledáte tip na rychlou a zároveň chutnou studenou večeři? Pokud ano, není špatné vsadit na osvědčenou klasiku. Tedy na jídlo, kterým je vajíčková pomazánka. Tu musí milovat skutečně každý. Pokud jste ji dlouho neměli a zapomněli jste jak na ni, není třeba zoufat. Máme pro vás malé osvěžení v podobě tohoto receptu.

Co budete potřebovat?

Správné ingredience jsou základ. Kladem je rozhodně to, že vajíčková pomazánka je velmi jednoduchá. A jasně ukazuje, že i jednoduché recepty chutnají skvěle. Aby se povedla i vám, je třeba připravit si právě tyto konkrétní ingredience:

  • 4 vejce natvrdo
  • 1 cibuli
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžíce majonézy
  • Sůl, pepř a pažitku

Jdeme na to. Příprava je hračka

Jako první začněte cibulí. Tu oloupejte a potom nakrájejte na co nejjemněji to půjde. Když je cibule připravena, můžete začít s krájením vajíčka. I to by mělo být nakrájeno, pokud možno jemně. Opatrně ho smíchejte s cibulí a můžete přidávat další ingredience. A těmi jsou máslo a také majonéza. Máslo je vhodné nechat chvíli povolit, jelikož se vám s ním bude lépe pracovat. A majonéza? Ta může být kupovaná, ale když uděláte domácí, bude to lepší. Stačí na ní jenom pár vajíček, trocha oleje a sůl a pepř na dochucení.

Nyní už stačí vše důkladně promíchat. Přidejte také trochu soli a pepře. Nyní doporučujeme postupně ochutnávat a potom dochucovat. Jakmile jste spokojeni s chutí, máte dvě možnosti. Hned servírovat, nebo ji můžete dát ještě na chvíli uležet do lednice. Tím docílíte, že vaše vajíčková pomazánka bude ještě lepší. Klidně ji můžete nechat uležet i do druhého dne. Rozhodně to nebude na škodu.

Ideální je s čerstvým chlebem

A s čím ji podávat? Samozřejmě s čerstvým chlebem. Vezměte krajíc, namažte ho vrstvou pomazánky, posypte čerstvou pažitkou a již můžete ochutnat. To je večeře, kterou budete stoprocentně milovat. Tím jsme si jisti.

Sdílejte článek