Tato vařená kukuřice je jiná. To proto, že je tak chutná, že nemá konkurenci

Kukuřice je plodinou, která nemusí být použita jenom k výkrmu zvířat, nebo jako surovina pro výrobu dalších věcí. Nezapomínejme na to, že kukuřice je plodinou, kterou mají rádi i lidé. Jestliže znáte jenom tu koupenou v plechovce, je na čase rozšířit si obzory. A to tím způsobem, že si dáte kukuřici, která je vařená. Jde o velmi populární pochoutku, která však nemusí být připravovaná jenom klasicky.

Co všichni velmi dobře známe?

Když se řekne vařená kukuřice, tak má většina lidí jasnou představu o tom, jak by měla vypadat a jak by se měla připravovat. Postup je u klasického a dobře známého receptu jednoduchý. Kukuřice se vloží do vody, ta se osolí a následně se přivede k varu. Jakmile je kukuřice měkká, je pravý čas na její konzumaci. Jedná se o postup velmi jednoduchý, který však není spojený s úplně unikátní chutí, což může mnoho lidí odrazovat. I proto se podíváme na jiný recept na vařenou kukuřici, který ukazuje na to, že možnosti mohou být mnohem zajímavější, než aktuálně jsou.

Funguje pro jakoukoliv kukuřici

Jistě jste se již setkali s tím, že kukuřice může mít vždy jinou podobu. Je třeba rozlišit nejprve to, zda se jedná o variantu pro lidskou spotřebu, nebo se jedná o variantu, kdy mluvíme o situaci, že je konzumována takzvaná krmná kukuřice. Opomíjet nelze také fakt, že další možností je varianty, kdy kukuřici přímo utrhnete na poli. Ta má záruku maximální čerstvosti. Proti tomu následně stojí varianta toho, že bude kukuřice koupená v obchodě, kde mohla na pultech ležet delší dobu. A to rozhodně nemusí být ideální. Naštěstí náš představený recept na vařenou kukuřici můžeme označit za univerzální v tom směru, že je určený pro jakýkoliv druh. A výsledkem bude vždy naprosto dokonalá chuť tohoto pokrmu.

Čtěte také: Lidé, kteří mohou ublížit a bodnout do zad, jsou narozeni s tímto znamením zvěrokruhu

Co budete potřebovat?

Jdeme na samotný popis receptu. Už na samotném úvodu je třeba odpoutat se od přípravy klasické kukuřice, jelikož zde bude ingrediencí přece jenom více a rozhodně bude jejich výběr celkem netradiční. Doporučujeme však dát receptu šanci, jelikož výsledek bude tak chutný, že daná vařená kukuřice nebude mít konkurenci. Na celkem 4 klasické kukuřičné klasy je vodné si připravit toto:

  • 1 litr mléka
  • 100 gramů másla
  • 500 mililitrů vody

Podle daných tří ingrediencí je tedy zcela jasné. v čem konkrétně se bude daný kukuřičný klas vařit. Jde o základ, ke kterému je vhodné pro dosažení skutečně nejlepší chuti dodat další věci, a to v podobě několika větviček tymiánu. Dále je vhodné přidat také sůl. Té se nemusí používat nijak výrazně velké množství, jelikož plně postačí, pokud bude využita zhruba jedna čajová lžička. Ta by měla k poměru zmíněných surovin plně dostačovat.

Jak na to?

Jednoduše. Není třeba hledat v postupu přípravy vaření kukuřice jakékoliv velké složitosti. Na samotný úvod je třeba říci, že veškeré suroviny se smíchají v dostatečně velkém hrnci. Do něho se přidají kukuřice a vše se začne pozvolna ohřívat. Pomalejší postup je velmi důležitý hlavně proto, že díky němu dojde k pozvolnému a tedy správnému rozpouštění samotného másla. Jakmile se vše přivede k varu, sníží se plamen natolik, aby vše jenom postupně probublávalo. Nejde o to vařit kukuřici naplno, ale spíše pomalu a pozvolně. To povede k lepšímu propojení veškerých chutí.

Pokud jde o dobu vaření, měla by být orientačně v rozmezí 10 – 15 minut. Tato doba v horké vodě by měla dostačovat k tomu, aby byla kukuřice dostatečně měkká a aby došlo k tomu, že bude snadno konzumovatelné. Poté ji vyjměte, nechte lehce okapat a můžete ji vyzkoušet. Garantujeme vám to, že tato vařená kukuřice bude stoprocentně tou nejlepší, jakou jenom můžete kdy mít.