David Hampl
11 února, 2020

Už nevíte, co máte stále vymýšlet za sladké dezerty? Všichni po vás neustále chtějí něco sladkého a vy byste jim rádi vyhověli, ale nevíte už čím? Chcete-li je potěšit něčím opravdu výborným, doporučujeme vám vyzkoušet recept na vynikající domácí tiramisu. Už podle samotného názvu vám musí být jasné, že se jedná o opravdovou lahůdku, kterou si všichni zamilují. Recept je snadný, takže ho zvládne naprosto každý v pohodlí domova. Pojďte to vyzkoušet.

Domácí varianta

Tiramisu je ve světě velmi populární dezert, který si vychutnává spousta lidí. Tento recept vám ho umožní připravit si ho kdykoliv budete chtít. Lze jej připravit bez použití trouby, což je obrovská výhoda. Je to dar z nebes pro ty, kteří chtějí experimentovat s chutěmi a vychutnat si boží kombinaci báječné chuti. Výsledkem je velmi jemná chuť, která osloví všechny, kteří mají rádi lehké dezerty.

Suroviny a ingredience

Pokud si budete chtít domácí Tiramisu připravit, měli byste mít k dispozici následující ingredience: 500 g mascarpone, 200 g sušenek Savoiardi, 4 ks vejce, 150 g moučkového cukru, 200 g kávy, alkohol podle chuti, vanilku podle chuti, kakaový prášek podle chuti. Přísad je dost, ale výsledek bude stát za to. Nyní se pojďme podívat, jak postupovat.

Snadné a rychlé

Oddělte bílky od žloutků a dejte bílky do oddělené nádoby do studené vody, neměly by se ohřívat. Přidejte 2 lžíce moučkového cukru a pomocí mixéru jej vymixujte střední rychlostí po dobu 10 až 15 minut, dokud nevytvoříte hustou pěnu. Stejně tak utlučte žloutky, dokud nebudou bílé, potom přidejte vanilku a moučkový cukr. Do žloutkové hmoty přidejte mascarpone a míchejte, dokud nevznikne homogenní hmota. Za stálého míchání přidejte bílkovou směs. Nakonec dejte výsledný krém do lednice. Do mísy dejte trochu krému, na něj položte sušenky a přikryjte další vrstvou krému. To posypejte kakaovým práškem a můžete podávat. Dejte si to s kávou, kterou posílíte trochou likéru. Dobrou chuť.

Sdílejte článek