Tatarská omáčka se může hodit k mnoha jídlům. Může se jednat třeba o hranolky, krokety, opečené brambory, stejně jako to může být smažený sýr, řízky, ale i různé druhy masa. V našich kuchyních má nezastupitelné místo. Většina lidí ji kupuje, což není úplně ideální cesta. Domácí tatarská omáčka není nijak složitá a až ji vyzkoušíte, tak vám garantujeme že se budete oblizovat.
Tyto ingredience budete potřebovat
Až ji vyzkoušíte tak zjistíte, že nic lepšího není. Kupovaná se nikdy nedokáže rovnat chuti, kterou nabídne domácí tatarská omáčka. Ostatně o tom se velmi rychle přesvědčíte. Stačí mít k dispozici tyto ingredience:
- 2 vejce
- 2 dcl mléka
- 3 kyselé okurky
- 1 cibuli
- 1 lžičku hořčice
- 1 lžičku octa
- Sůl a pepř
- Trochu oleje
Nachystejte si jednotlivé suroviny
Aby vznikla domácí tatarská omáčka správné konzistence a dokonalé chuti, je třeba si nejprve připravit jednotlivé suroviny. Vejce je třeba klasicky uvařit natvrdo. Cibuli je třeba zase oloupat. A následně už vezměte jenom struhadlo a pusťte se do práce. Okurky, vajíčka, ale také cibuli nastrouhejte a dejte do mísy.
Smíchejte s ostatními ingrediencemi
Nyní už je postup velmi jednoduchý. Když máte hlavní suroviny v míse, tak můžete přidat všechny ostatní. A pustit se do práce. Důležité je vše míchat tak, aby se chutě a suroviny propojily. Podle toho, jaká je konzistence můžete, ale i nemusíte přidat olej. Toto už záleží čistě jenom na vás samotných. Následně tatarskou omáčku ochutnejte a pochopitelně dochuťte solí, nebo pepřem.
Nechte chvíli uležet
Pochopitelně ji můžete hned podávat, ale lepší je, když ji necháte ještě pár hodin uležet v chladu ve vaší lednice. Jednotlivé chutě se tak ještě lépe uvolní a propojí a výsledek bude fantastický. A k čemu si ji dáte? To už je jenom na vás. Stejně tak je na vás, zda ji i něčím vylepšíte. Jsou lidé, kteří si z tohoto základu následně vytvářejí i různé dipy, třeba s bylinkami, nebo třeba s chilli papričkou.