Tenhle dezert bude hitem letošního vánoce. Chutí pudinku a čokolády ohromíte každou návštěvu. Dělám rovnou dva plechy

Různých sladkých buchet, dortů a dezertů je celá řada. Pokud zkoušíte něco nového, není jisté, že výsledek bude stát za to. Proto mnozí lidé moc neexperimentují. Pokud se řadíte mezi ně, možná by nebylo od věci udělat výjimku a zkusit tento recept. Až ho upečete, budete tuto sladkost milovat.

Pudink je základ

Začíná se pudinkem. Aby to bylo co nejjednodušší, je ideální použít ten práškový. Kupte balení vanilkového pudinku a uvařte ho podle návodu. Tedy s mlékem a také s cukrem. Dále budete potřebovat také 100 gramů čokolády na vaření, kterou rozpustíte a potom ji do pudinkové směsi opatrně vmícháte. Tím máte základ pro svůj lahodný dezert.

Použijte piškoty

Není nutné péct základ z těsta, jelikož vám mnohem lépe poslouží obyčejné piškoty. Vezměte skleněnou zapékací mísu a dejte je na dno. Jeden vedle druhého. Tím jednoduše nahradíte klasické těsto, jehož příprava je zdlouhavá. Když jsou piškoty na místě, tak je posypte směsí rozinek a nasekaných lískových ořechů. Místo piškotů však můžete použít i něco jiného. Dobře se hodí například známé sušenky, které mohou být ve své klasické, nebo i čokoládové variantě. Rozhodně se nebojte experimentovat.

Čtěte také: Malý chlapec si hrál na zahradě s míčem. Matka tomu nevěnovala zvláštní pozornost, když po chvíli zjistila, že je zde její kluk úplně sám. Přesto mu někdo míč vrací. Co po chvíli uviděla?

Postupně vrstvěte

Tento dezert je zajímavý tím, že má několik vrstev. Když máte tu první, z piškotů, rozinek a ořech, nalijte na ni trochu pudinku. A následně opět použijte piškoty, opět je posypte ořechy a rozinkami a opět je zalijte trochou pudinku. Takto pokračujte až k poslední piškotové vrstvě, kterou zalijete trochou čokoládového krému a na závěr posypete ořechy a také rozinkami.

Šlehačka na závěr

Jako poslední vrstva je ta šlehačková. Jak na ni? Můžete ji buď vytvořit ze smetany ke šlehání, nebo ji můžete koupit hotovou. Důležité je, abyste šlehačku rovnoměrně rozetřeli po horní vrstvě vašeho dezertu. Potom ho pokapejte rozpuštěnou čokoládou, dejte ho vychladit do lednice a následně ochutnejte. Je to lahoda, že ano?