Tento dezert chutná nejlépe vychlazený! Jde o jahodové potěšení, které je lehké jako obláčky!

Dnes pro Vás máme dokonale lehký dezert, který potěší milovníky jahod a lehkosti. Nejlépe chutná vychlazený, a tak je skvělý zejména v letním období! V zimě Vám ale aspoň vydrží déle chutný!

Co budete potřebovat?

  • 1 box vanilkového mixu na koláče (plus ingredience požadované na krabici), nebo mouku, vejce, mléko a vanilkový cukr
  • 4 šálky nakrájených jahod
  • 1/4 šálku vody
  • 1/4 šálku cukru
  • 1 PL citrónové šťávy
  • 2 ČL citrónové kůry
  • 1 ČL čistého vanilkového extraktu
  • 240 ml smetany ke šlehání/bílý jogurt

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Předehřejte si troubu na 350°. Formu na pečení si vystelte pečícím papírem, případně vymažte máslem a vysypejte moukou.
  2. Ve velké misce si připravte koláčové těsto, které poté nalijte do připravené formy a dejte péct.
  3. Pečte cca 35 minut. Poté těsto vyndejte z trouby a nechte ho vychladnout.
  4. Ve středně vysokém hrnci si smíchejte jahody, vodu, cukr, citronovou šťávu, 1 lžičku citronové šťávy a vanilku.
  5. Směs přiveďte k varu, poté snižte teplotu a za stálého míchání vařte, dokud se jahody nerozpustí, cca 8 minut. Poté směs odstraňte z plotny a nechte vychladnout.
  6. Pomocí opačné části lžíce si udělejte do připraveného těsta díry.
  7. Poté nalijte na těsto jahodovou směs.
  8. Pomocí stěrky aplikujte na jahodovou směs šlehačku, případně bílý jogurt (zakysanou smetanu).
  9. Ozdobte plátky jahod a citrónovou kůrou.

Dobrou chuť přejeme!

Čtěte také: Chcete lépe hubnout, snížit cholesterol, nebo normalizovat hodnotu krevního cukru? Pomůže vám 1 jediný nápoj, složený ze 2 ingrediencí. Jak si ho připravit?