Tak tento dezert je něco, na co Vaše návštěva nikdy nezapomene! Nejen, že jde o božské spojení chutí, ale již na první pohled Vám potečou sliny!

Tak tento dezert je přímo božská exploze chutí pro Vaše chuťové buňky! Dezert vypadá na první pohled tak lahodně, že není možné ho neochutnat. Pokud chcete na návštěvu zapůsobit, pak je toto jasná volba! Nuž, řekněte sami…

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

Na náplň:

  • 6 šálků ostružin
  • 1/2 šálku cukru
  • šťávu a kůru z 1/2 citrónu
  • 1 PL kukuřičného škrobu
  • 1 ČL čistého vanilkového extraktu
  • špetku soli

Na těsto:

Čtěte také: Výborné párty košíčky s bramborovým salátem

  • 1 šálek hladké mouky
  • 1/4 šálku cukru
  • 1 a 1/2 ČL prášku na pečení
  • 1/2 ČL soli
  • 4 PL másla
  • 1/4 šálku mléka
  • 1 velké vejce
  • hrubý cukr k posypu
  • vanilkovou zmrzlinu při podávání

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Jak na to?

  1. Ve velké misce si smíchejte ostružiny s cukrem, kukuřičným škrobem, citrónovou šťávou a kůrou, vanilkou a solí. Nechte odstát cca 30 minut.
  2. Předehřejte si troubu na 180°C.
  3. V jiné velké misce smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl a máslo. Zkuste těsto zapracovat, pak přidejte mléko a vejce, a vypracujte si hladké těsto.
  4. Pekáč si vymažte máslem a vysypte moukou.
  5. Poté do pekáče přeneste ostružinovou směs. Navrch poté vytvořte menší kopečky z těsta, které pokryjí celou ostružinovou směs.
  6. Na závěr posypte hrubým cukrem.
  7. Pečte, dokud nebude těsto zlatavé, cca 45 minut.
  8. Jakmile dopečete, nechte vychladnout cca 10 minut.
  9. Podávejte s vanilkovou zmrzlinou.

Dobrou chuť přejeme!