Tento dezert poblázní úplně každého. Je určený pro každého, kdo si chce něco upéct a zároveň nechce zapínat troubu. Podívejte se, jak připravit chutný nepečený dort s čerstvým ovocem

Chcete si upéct něco dobrého a zároveň se vám nechce zapínat troubu a čekat, než bude výsledek hotový? Potom pro vás máme řešení, které se jmenuje nepečený dort s ovocem. Troubu můžete nechat v klidu, stejně jako si můžete i skvěle pochutnat a nemusíte ani vyčleňovat nijak zvlášť velké množství času na přípravu. Ostatně, přesvědčit se o tom hravě můžete i vy sami.

Jaké suroviny budete potřebovat?

Jedná se o nepečený ovocný dort, takže základem bude právě ovoce. Jaké zvolíte, to je na vás. My jsme vybrali jahody, ale pokud máte raději jiné, není to problém. Ostatní suroviny doporučíme nezaměňovat. A o jaké se jedná?

  • 500 g zakysané smetany
  • 200 g ovoce
  • 200 g sušenek
  • 200 g cukru
  • 30 g želatiny

S čím začít jako první? Se želatinou

Pokud je v receptu želatina, mělo by se začínat vždy právě s ní samotnou. A to tak, že se naloží do teplé vody a nechá se postupně bobtnat. Za zhruba 30 minut se může ještě zahřát a nechat důkladně zamíchat. Tím vznikne požadovaná hmota a želatina je připravena k použití. Mezi tím už je možné pokračovat v přípravě dále.

Čtěte také: S touto jednoduchou japonskou technikou se zbavíte stresu již do 5 minut!

Smíchejte smetanu s cukrem

Nyní přichází další přípravná fáze, kdy smícháte smetanu s cukrem. Je třeba zajistit, aby byl opravdu dokonale rozpuštěný. I proto je lepší krupicový cukr, než krystal. Když je vše hotovo, přidáte do této směsi také hotovou želatinu a důkladně promícháte. Pokud si vezmete na pomoc mixér, rozhodně neuděláte chybu a ušetříte si mnoho námahy.

Nachystejte si ovoce a sušenky

Zde nehledejte jakékoliv složitosti. Sušenky můžete jednoduše nalámat, a to zcela nerovnoměrně. To stejné platí o jahodách, které zbavte zbytku zeleného stonku, umyjte je a poté už je můžete nakrájet také na menší kusy. Tím máte všechny přípravné práce hotové a můžete se pouštět do finalizace dortu.

Finalizujte samotný dort

To už je skutečný hračka, jelikož stačí vzít vybranou formu a z jedné ruky do ní sypete ovoce a sušenky a z druhé do ní lijete samotnou směs. Není třeba dbát na jakoukoliv rovnoměrnost. Právě naopak. To, že na ni nebudete dbát se projeví na zajímavé struktuře výsledku. Když je hotovo, dejte na minimálně několik hodit tuhnout do ledničky. Potom už máte vše připraveno k tomu, že můžete ochutnat. Uvidíte, že chuť nemá chybu. A co teprve s jiným druhem ovoce?