Tento domácí chléb trvá 5 minut práce, 30 minut pečení! Bleskový domácí chléb bez hnětení!

Máte chuť na dobrý, voňavý a křupavý chléb, který prodávají ve vaší oblíbené domácí pekárně? Chystáte se ji navštívit a chleba si zakoupit? Od dnešního dne už nemusíte, protože dnes se dozvíte, jak si lahodný domácí chléb připravíte doma. Máme pro vás recept, kterým zazáříte na poli pekařském. Vůně domácího chleba naplní váš domov a všichni si budou myslet, že se ocitli v pekárně. Až ochutnáte tento lahodný a voňavý chléb, už nikdy se nestane, že byste museli chleba kupovat jinde. S tímto receptem si ho totiž vždy snadno a rychle připravíte doma. Ušetříte zároveň nějakou tu kačku, ale hlavně budete mít radost z domácky vyrobeného pečiva, které skvěle chutná.

Chleba je základ

Chleba je základní potravinou na celém světě. Vzhledem k tomu, že většina populace jí pečivo každý den, mají pekárny jistou práci. Pečou rohlíky, housky, chleby a jiné dobroty, pro které si lidi každý den chodí. Některé pekárny jsou lepší a jiné mají zase širší výběr. Jistě máte také svou oblíbenou pekárnu, do které chodíte. Majitel vás má jistě rád a každý den vám prodává svůj lahodný chléb. To se od dnešního dne změní, protože chleba už si budete péct sami doma. Podle tohoto jednoduchého receptu to zvládnete levou zadní.

Suroviny a ingredience

Pojďme se podívat, co k výrobě lahodného domácího chleba budete potřebovat. Jste-li připraveni udělat si voňavý a křupavý chléb, pak si nachystejte následující ingredience a suroviny: 50 g mouky, lžičku soli, lžičku cukru, lžičku jedlé sody, 150 g jogurtu nebo kefíru a sklenici vody. Nyní se podíváme, jak postupovat krok za krokem, abyste získali perfektní chléb, jenž provoní vaši kuchyni a celý domov. Možná i sousedi zaklepou.

Čtěte také: Nepoužíváte pečicí papír správně! Až uvidíte tyto fígle, budete ho používat úplně jinak

Za 30 minut hotovo

Na začátku si zapněte troubu a předehřejte ji na 200 °. Suché položky z ingrediencí dejte do mísy a pořádně je promíchejte. Následně přidejte vodu a kefír či jogurt a opět řádně promíchejte. Je nutné, abyste docílili perfektního těsta. Vytvarujte z něj bochník holýma rukama a pomocí nože udělejte pár lehkých řezů. Nakonec dejte bochník na pekáč a pekáč dejte do trouby. Za 30 minut můžete vytáhnout a radovat se z perfektního a voňavého domácího chleba.