Tento dortový piškot je ten nejlepší, jaký lze jenom připravit. Je chutný a vláčným, je snadný na přípravu a dokonce je zcela bez mouky. Jak na něj? Zjistěte to!

Různé dorty jsou velmi oblíbenou pochoutkou, pokud chcete upéci zajímavý dezert, nebo pokud je v plánu připravit něco sladkého na důležitou událost. Nezapomínejte na to, že dort se dá i zkazit. A to ve chvíli, kdy využijete špatný dortový piškot. Ten se může rozpadat, může být moc suchý, nebo vám zkrátka a jednoduše nebude moc chutnat. Jak se toho všeho vyvarovat? Je to snadné. Využijte tento náš zajímavý recept, který je bez mouky.

Stačí pouze 3 přísady

Hlavním unikátem tohoto receptu je fakt, že se při něm obejdete bez mouky. To má celou řadu pozitiv jak s ohledem na přítomnost lepku, tak samozřejmě také s ohledem na to, že bez mouky je samotná tvorba daného piškotu mnohem jednodušší a také mnohem rychlejší. Jak bylo uvedeno, potřeba jsou jenom 3 ingredience.

  • 6 vajec
  • 150 gramů cukru krystal
  • 50 gramů kakaa

Toto jsou ingredience, které jsou základem na tento dortový piškot. Jak vidíte, jistě je máte doma, stejně jako u nich máte i jistotu toho, že práce s nimi bude snadná a tak se nemusíte bát, že pečení daného základu a jeho příprava bude jakkoliv nepřiměřeně dlouhá. Právě naopak.

Čtěte také: Chcete mít na hlavě lví hřívu? Vyzkoušejte tento zázračný recept se speciální surovinou, kterou máte doma i Vy!

Vytvoření těsta je hračkou

Jelikož potřebujete jenom 3 ingredience, je více než jasné, že hračkou bude i samotná příprava těsta. To nejtěžší vás čeká v souvislosti s vejci, jelikož u nich je nutné odstranit bílky od žloutků. Nejprve přijdou na řadu žloutky, které se začnou spolu s cukrem šlehat do světlé pěny, které bude postupně houstnout. To je také ten pravý signál pro to, že je na místě přidat do hmoty kakao a vše důkladně promíchat. Tím je první část základu těsta na piškotový dort hotová.

Dále je na řadě vzít si zbývající bílky. I tady se začne se šleháním, a to samozřejmě na sníh, který by měl mít příjemnou tuhou konzistenci, která bude držet v misce. Jakmile je jí dosaženo, tak se sníh velmi opatrně vmíchá k základu těsta. Vše by se mělo dostatečně propojit. Když k tomu dojde, je těsto hotové a v podstatě dokonalé.

Jak na pečení?

Opět se není nutné obávat jakékoliv složitosti, jelikož i v tomto případě uvidíte, že je pečení tohoto piškotového základu bez mouky velmi snadné. Stačí těsto nalít do dortové formy, která bude před tím dobře vymazaná máslem. Trouba by měla být předehřátá na 180 stupňů, což je zcela optimální teplota na pečení. Následně těsto ve formě zamíří do středu trouby. Doba pečení se odvíjí od toho, jak vysoké těsto bude. Pokud půjde o základ pro klasický dort, tak se doporučuje doba pečení zhruba 30 minut. Případnou výši propečenosti je možné zjistit píchnutím špejlí.

Co s piškotem dále?

Po vyndání z trouby už stačí jenom jedna jediná věc, kterou je fakt, že se nechá piškot vystydnout při pokojové teplotě. Dále už může posloužit na přípravu dortu, eventuelně jakéhokoliv jiného dezertu. Ideální kombinací je jak ta, kdy se použije krém, tak i ta, kdy se použije také vrchní poleva. Zde se už možnosti v podstatě nekladou a záleží na každém, jakou má konkrétní představu, stejně jako záleží i na každém, jaké má konkrétní chutě.