Vypadá luxusně, že? Nejen to! Garantujeme Vám, že je tento čokoládový cheescake jedním z těch nejlepších, které jste kdy jedli! Co více, zvolte si vedlejší příchuť dle Vaší vlastní chuti. My pro tento recept zvolili maliny, ale pokud preferujete raději jahody s čokoládou, pak je to jen na Vás!
[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?
Na výrobu cheescaku:
- olej ve spreji na vaření
- 170 g hořké čokolády, hrubě nasekané
- 1/2 šálku máslo, nakrájeného na větší kousky
- 1 ČL kávy
- 1/4 šálku horké vody
- 1 šálek cukru
- 4 velké vejce
- 3/4 šálku neslazeného kakaového prášku
Na výrobu ganache:
- 1/2 šálku smetany
- 1 šálek polosladké čokolády
- čerstvé maliny, k podávání
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Jak na to?
- Předehřejte si troubu na 180°C a pečící formu si vystříkejte např. kokosovým olejem, případně vymažte máslem a vysypte moukou.
- Následně si naplňte hrnec z poloviny vodou, kterou přiveďte k varu.
- Poté umístěte hořkou čokoládu a máslo do menší nádobky, kterou položte na hrnec s vroucí vodou.
- Míchejte, dokud se čokoláda a máslo úplně nerozpustí. Poté odložte stranou.
- Teď si zalejte kávu vroucí vodou, přidejte cukr a poté vše smíchejte s čokoládovou směsí. Potom přidejte vejce a vše důkladně vyšlehejte. Na závěr vmíchejte kakaový prášek.
- Nalijte těsto do připravené pečící formy a pečte cca 35 minut.
- Následně nechte koláč vychladit po dobu 15 minut a poté ho vyjměte z formy.
- Takto nechte koláč zcela vychladnout.
- Teď přichází řada na ganache. Nalijte si smetanu do menšího hrnce a přiveďte k varu.
- V menší misce si rozpusťe polosladkou čokoládu, kterou poté opatrně přimíchejte do smetany. Vše poté důkladně vyšlehejte po dobu 30 sekund.
- Nalijte ganache přes hotový „korpus“ a vyhlaďte pomocí ofsetové špachtle.
- Umístěte do ledničky na nejméně 10 minut.
- Podávejte s čerstvými malinami.
Dobrou chuť přejeme!