Tento recept na okamžitou léčbu nachlazení je starý stovky let. Používaly ho už naše babičky, moc dobře věděly proč

Už naše babičky věděli, že nejlepším lékem na všechny neduhy je poctivá práce. Práce však nedokáže vyléčit úplně všechno, například problémy tělesné, resp. zdravotní, a z toho důvodu důvěřovali přírodě. Kdepak nějaká farmaceutika. Zaprvé jich tehdy nebylo tolik stejně jako lékáren, zadruhé to měli k lékaři daleko a zatřetí jim prostě nevěřili. Příroda je mocný čaroděj, který kolem sebe nechává nejrůznější léky v podobě rostlinek, bylinek nebo třeba zeleniny a ovoce. Možná právě proto naše babičky moc dobře věděli, že třeba taková cibule je skvělým pomocníkem při řešení zdravotních problémů. Její léčivé účinky jsou totiž k nezaplacení. Pokud jste o tom dodnes nevěděli, nahlédněte s námi pod pokličku tajemství našich babiček.

Surovina našich babiček

Cibuli zná snad každý, dokonce i děti. Je to základní surovina, která se používá téměř v jakékoliv kuchyni. Je základem mnoha pokrmů, které by bez ní byly naprosto o ničem. Cibule je tak velmi ceněnou kořenovou zeleninou, které si lidé po celém světě váží. Kdyby však věděli, že má ještě mnoho dalších účinků, vážili by si jí možná o dost více. Rozhodně by byli zdravější, protože právě cibule dokáže vyléčit celou řadu nemocí, které trápí naše tělo.

Vitaminy a antioxidanty

Naše babičky velmi dobře věděli, že cibule obsahuje velké množství důležitých látek, které naše tělo potřebuje. Mezi hlavní složky cibule lze jednoznačně zařadit vitaminy B1, B6 nebo vitamin C, který naše tělo potřebuje opravdu hodně. Z dalších látek bychom mohli zmínit například biotin, kyselinu listovou nebo kvercet, jenž má pro naše tělo vhodné antioxidační účinky. Pokud jste často nachlazení, zkuste vynechat prášky, a vyzkoušejte spíše cibuli. Stejně tak dokáže pomoci i v případě nepříjemného kašle, protože má silné protizánětlivé účinky.

Čtěte také: 10 chyb, kterých byste se ve vztahu neměli dopouštět, jinak riskujete, že Vás partner opustí!

Čaj nebo sirup

Možností, jak cibuli využít jsou následující. Nemusíte se bát, že byste museli cibuli žvýkat syrovou. Stačí cibuli nakrájet, vhodit ji do vody a vařit 15 minut. Poté ji přelijte do hrnku, nechte ji zchladit, přidejte pár kapek citronu a pijte každý den jako prevenci. Stejně tak si můžete z cibule udělat sirup. Nakrájet na kolečka, vhodit do sklenice, přidat med a zavřít. Nechat při pokojové teplotě 12 hodin a sirup je hotov.