Tak tento recept tu ještě nebyl! Připravte si jednoduchý Rebarborovo-bramborový pekáč! Je skvělý jako příloha i jako hlavní chod!

Rebarbora se objeví přesně, když ji potřebujeme. Tyto neonově růžové stonky, barva brightonské horniny, jsou pěstovány v oblastech Yorkshiru a rozveselují řadu rodin již od prvních jarních dnů. Rebarbora je skrátka dokonalá v kombinaci s hnědým cukrem, ale má také dostatek kyselin, aby se postavila vedle sýra nebo brambor. Dnes si proto připravíme tento úžasný recept, který může být snídaní, obědem i večeří.

Rebarborovo-bramborový pekáč

Právě sladký, mírně kyselý charakter rebarbory ​​zde funguje zcela perfektně. Jde o dokonalou kombinaci, kterou dovedeme k dokonalosti máslovými opečenými ovesnými vločkami a mandlemi.

Pokrm můžete podávat rovnou z pekáče, tím docílíte maximálního účinku!

Čtěte také: Dejte si pozor na tuto surovinu, kterou pravděpodobně běžně jíte! Ačkoli je běžně k dostání, ničí zdraví!

Co budete potřebovat?

  • 750 g brambor
  • několik větviček rozmarýnu
  • 2 bobkové listy
  • 1 PL semen fenyklu
  • 2 PL octa
  • 2 PL medu
  • sůl a černý pepř dle chuti
  • olivový olej
  • 200 g feta sýru, nakrájeného na hrubé kostky
  • 300 g rebarbory, nakrájené na 5 mm plátky
  • 30 g másla, nebo olivového oleje
  • 50 g ovesných vloček
  • 25 g mandlí, opékaných a hrubě nasekaných

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Nejprve si předehřejte troubu na 220 stupňů.
  2. Všechny velké brambory si pokrájejte na poloviny, nebo čtvrtiny a přemístěte je do Vašeho největšího pekáče.
  3. Přidejte špetku soli a pepře, většinu rozmarýnu, bobkový list a semena fenyklu.
  4. Smíchejte si ocet, med a 3 PL oleje. Cca polovinu směsi vylejte na brambory.
  5. Vše důkladně promíchejte a pečte 25 minut, dozlatova.
  6. Jakmile se Vám brambory budou zdát hotové, vyjměte je z trouby, přidejte feta sýr a rebarboru, jemně promíchejte a pečte dalších 15-20 minut.
  7. Mezitím si zahřejte máslo v pánvi se zbývajícím rozmarýnem a nezapomeňte přidat ovesné vločky, nakrájené mandle a špetku soli. Smažte vše, dokud nebudou vločky zlatavé, máslové a křupavé.
  8. Poté směs přeneste do misky, aby se ochladila.
  9. Jakmile rebarbora změkne, je hotovo.
  10. Podávejte se zbytkem medového dresinku, opraženými ovesnými vločkami a zelenými listy.

Dobrou chuť přejeme!