David Hampl
5 prosince, 2018

U nás není Nový rok nijak výrazně unikátní, jelikož se jenom změní číslovka v názvu. Jsou ale země, kde už je vše zcela jinak. Příkladem je Čína, které vždy s novým rokem oznamuje, k jakému zvířeti se podle čínského kalendáře další rok váže. A když se podíváme na rok 2019, musíme říci, že se jedná o rok Vepře. Pokud se vám tento fakt příliš nelíbí, myslete na to, že b minulosti to byla třeba i krysa. Prasátko už se nezdá tak špatné. A tak si v souvislosti s ním ukážeme recept na předkrm roku 2019, který se bude právě daným rokem jasně inspirovat.

Čím více prasat, tím lépe

Pověry a tradice říkají, že je vhodné se s daným zvířetem setkat co nejdříve, díky čemuž budete mít v roce 2019 maximum spokojenosti. A byste nemuseli do chlívku, je možné se s prasetem setkat i takzvaně zprostředkovaně. A zde přichází na řadu náš zajímavý předkrm, kterým rok Vepře dokonale uctíte. Jak už jistě tušíte, bude to nejenom chutí, ale hlavně tím, jak budou jednotlivé jednodubky vypadat. I když budou stoly plné jídla, buďte si jisti tím, že to bude právě a jenom to vaše, které se stane ihned nepřehlédnutelným. A je celkem jasné, proč tomu tak bude.

Co budete pro předkrm na rok Vepře potřebovat?

Nebojte se, že by se jednalo o jídlo, které by byl výrazně složité. To nejtěžší vás bude čekat ve chvíli, kdy budete chtít dát výslednému jídlu správnou podobu. Jinak si můžete být jisti tím, že vše bude maximálně jednoduché. Dokládá to také soupis jednotlivých surovin, které se tohoto receptu týkají. Budete potřebovat:

  • Pečené košíčky
  • Vejce
  • Majonézu
  • Salám
  • Sýr
  • Česnek
  • Olivy - černé

Je vidět, že se skutečně jedná jenom o studený předkrm, tedy jak se u nás říká, je vidět, že se jedná o klasické jednohubky. Když navíc košíky koupíte už hotové, ušetříte díky tomu velké množství práce.

Nejprve krém

Jak jste asi už dobře pochopili ze seznamu ingrediencí, tak je jasné, že náš recept na jednodubky, kterými uctíte rok Vepře, je spojený se slaným předkrmem. Základem bude krém. Na ten je třeba strouhaný sýr, ke kterému následně přidáte prolisovaný česnek a potom nesmíte zapomenout také na majonézu. Následně vše dokonale promícháte a necháte chvíli uležet, aby se jednotlivé chutě mohly opravdu dokonale promíchat.

Nakrájejte salám

Základem receptu byl také salám. Než ho přímo použijete, je třeba jednotlivé kolečka nejprve nařezat tak, aby se vytvořili potřebné dekorace. Je třeba vyřezat nejprve čepice na hlavu prasete, potom také nos, stejně jako nezapomínejte ani na uši a dále ocas. Je to složitější, ale výsledek bude dokonalý. Zbytek salámu nevyhazujte, jelikož se ještě využije.

Z oliv vytvořte oči

Ještě máte černé olivy, které jsou také určené k tomu, abyste z nich vytvořili část dekorace. V tomto případě jejich barva dokonale poslouží k tomu, abyste z nich vyrobili menší černé oči. V tuto chvíli máte vše hotovo a můžete začít s tvorbou prasete.

Jak na to?

Nyní si už pojďte vytvořit samotná prasátka. Tak rok Vepře uctíte nejlépe. Základem je tedy krém, který se nebojte rukama vytvořit do podoby válečku. Tedy do podoby takového těla, které má prase. Následně dejte na košíček zbývající salám jako takzvanou podestýlku a na něho váleček položte.  Zde už přichází ona pomalá a šetrná práce, kdy je třeba umístit nos, stejně jako uši, ale i čepici nebo oči. Fantazii se samozřejmě meze nekladou a jak bude vypadat vaše výsledné prase, je plně ve vaší režii.

Dejte do lednice

Jedná se o studený předkrm a tak je na místě ho také chladit. Doporučujeme také co nejmenší teplotu. To proto, že krém udržíte pevný a tuhý. Pokud by začal postupně povolovat, podepíše se to i na aplikovaných dekoracích, což není žádoucí. I proto prasátka vyndejte nejlépe těstě před konzumací.

Sdílejte článek