Na těsto s dírkami nalila nejchutnější pudinkový krém a upekla famózní koláč. Jeden kousek Vám nikdy stačit nebude!

Receptů na fantastické, ale zejména rychlé a snadné zákusky není nikdy dost a následujícímu určitě neodoláte. Spojení jemného a zároveň nadýchaného piškotového korpusu s lahodným pudinkem ve dvou příchutích je zaručeným úspěchem. Navíc, díky jamkám v korpusu vypadá zákusek zajímavě a Vy si můžete vyhrát i s kombinováním barevných vrstev, či přidáním různého ovoce. Dobrota, kterou můžete obměňovat na množství způsobů je vděčnou sladkostí, kterou byste rozhodně měli zařadit k oblíbeným receptům.

Reklama

[hana-code-insert name=’google‘ /]Tento fantastický zákusek budete hned po prvním ochutnání připravovat velmi často. Skvělý pamlsek, který se díky svému vábnému vzhledu skvěle hodí pro hosty a chutná snad každému. Podle následujícího receptu si ho připravíte rychle a jednoduše ze surovin, které máte běžně doma.

Co budete potřebovat?

Na těsto:

  • 6 vajec
  • 6 polévkových lžic cukru
  • 6 polévkových lžic polohrubé mouky
  • 4 polévkové lžíce kakaa
  • 4 polévkové lžíce čokoládového prášku (granko)
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 150 ml oleje
  • 150 ml mléka

Na světlý krém:

Reklama
  • 2 vanilkové pudinky
  • 900 ml mléka
  • 6 polévkových lžic cukru
  • 150 g másla

Na tmavý krém:

  • 2 čokoládové pudinky
  • 800 ml mléka
  • 6 polévkových lžic cukru
  • 100 g másla

Jak na to?

Nejprve si připravíme základ pro korpus. Oddělíme si do mísy bílky od žloutků a následně k žloutkům přidáme vanilkový i krystalový cukr. Vezměte mixér a začněte tuto směs šlehat, dokud nevznikne světlejší zpěněná hmota. Potom přidejte olej a za stálého šlehání postupně přisypávejte mouku a následně kakao i čokoládový prášek. Přidejte ještě prášek do pečiva a pomocí mixéru vymíchejte hladkou homogenní směs.

Z bílků si vyšleháme sníh, který je nadýchaný a drží tvar. Následně sníh postupně po menších množstvích přimícháme ke směsi ze žloutků, a vytvoříme tak těsto na korpus.

Připravíme si plech, který vymažeme máslem a vysypeme moukou. Na plech následně vylijeme směs na těsto a necháme péct v troubě vyhřáté na 180 stupňů přibližně 25 minut. Po dopečení korpus zkontrolujeme zapíchnutím špejle, na kterou by se nemělo lepit těsto.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Upečený korpus vyjmeme a pomocí lžíce uděláme do ještě teplého korpusu jamky v pravidelných rozestupech.

Následně si připravíme světlý pudink klasickým postupem podle návodu na obalu. Když začne pudink houstnout, přidáme k němu máslo nakrájené na kostičky a dále mícháme. Takto připravený pudink s máslem ještě teplý vylijeme na připravený korpus a pomocí lžíce ho uhladíme tak, aby se pudink dostal do jamek.

Stejným způsobem si připravíme i tmavý pudink a po přimíchání másla a zahuštění ho stejně vylijeme na světlý pudink. Pokud je to nutné, zarovnáme ho a celý zákusek dáme ztuhnout do lednice.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Posypat ho můžeme kousky čokolády a následně nakrájíme na kousky a podáváme.

Přejeme Vám dobrou chuť!

Reklama