Receptů na fantastické, ale zejména rychlé a snadné zákusky není nikdy dost a následujícímu určitě neodoláte. Spojení jemného a zároveň nadýchaného piškotového korpusu s lahodným pudinkem ve dvou příchutích je zaručeným úspěchem. Navíc, díky jamkám v korpusu vypadá zákusek zajímavě a Vy si můžete vyhrát i s kombinováním barevných vrstev, či přidáním různého ovoce. Dobrota, kterou můžete obměňovat na množství způsobů je vděčnou sladkostí, kterou byste rozhodně měli zařadit k oblíbeným receptům.
[hana-code-insert name=’google‘ /]Tento fantastický zákusek budete hned po prvním ochutnání připravovat velmi často. Skvělý pamlsek, který se díky svému vábnému vzhledu skvěle hodí pro hosty a chutná snad každému. Podle následujícího receptu si ho připravíte rychle a jednoduše ze surovin, které máte běžně doma.
Co budete potřebovat?
Na těsto:
- 6 vajec
- 6 polévkových lžic cukru
- 6 polévkových lžic polohrubé mouky
- 4 polévkové lžíce kakaa
- 4 polévkové lžíce čokoládového prášku (granko)
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 150 ml oleje
- 150 ml mléka
Na světlý krém:
- 2 vanilkové pudinky
- 900 ml mléka
- 6 polévkových lžic cukru
- 150 g másla
Na tmavý krém:
- 2 čokoládové pudinky
- 800 ml mléka
- 6 polévkových lžic cukru
- 100 g másla
Jak na to?
Nejprve si připravíme základ pro korpus. Oddělíme si do mísy bílky od žloutků a následně k žloutkům přidáme vanilkový i krystalový cukr. Vezměte mixér a začněte tuto směs šlehat, dokud nevznikne světlejší zpěněná hmota. Potom přidejte olej a za stálého šlehání postupně přisypávejte mouku a následně kakao i čokoládový prášek. Přidejte ještě prášek do pečiva a pomocí mixéru vymíchejte hladkou homogenní směs.
Z bílků si vyšleháme sníh, který je nadýchaný a drží tvar. Následně sníh postupně po menších množstvích přimícháme ke směsi ze žloutků, a vytvoříme tak těsto na korpus.
Připravíme si plech, který vymažeme máslem a vysypeme moukou. Na plech následně vylijeme směs na těsto a necháme péct v troubě vyhřáté na 180 stupňů přibližně 25 minut. Po dopečení korpus zkontrolujeme zapíchnutím špejle, na kterou by se nemělo lepit těsto.
[hana-code-insert name=’google‘ /]Upečený korpus vyjmeme a pomocí lžíce uděláme do ještě teplého korpusu jamky v pravidelných rozestupech.
Následně si připravíme světlý pudink klasickým postupem podle návodu na obalu. Když začne pudink houstnout, přidáme k němu máslo nakrájené na kostičky a dále mícháme. Takto připravený pudink s máslem ještě teplý vylijeme na připravený korpus a pomocí lžíce ho uhladíme tak, aby se pudink dostal do jamek.
Stejným způsobem si připravíme i tmavý pudink a po přimíchání másla a zahuštění ho stejně vylijeme na světlý pudink. Pokud je to nutné, zarovnáme ho a celý zákusek dáme ztuhnout do lednice.
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Posypat ho můžeme kousky čokolády a následně nakrájíme na kousky a podáváme.
Přejeme Vám dobrou chuť!