Této čokoládovo-karamelové delikatese nelze odolat. Spojení této kombinace je naprostá slast.

 

 

Během několik minut dokážete vytvořit opravdu luxucní řezy. Kombinace čokolády, karamelu a kokosu je něco nepopsatelného. Tyto řezy budou tou pravou ozdobou pro Váš sváteční stůl. Nic nezkazíte tím, když řezy budete podávat ke kávě nebo jenom s mlékem. Vaši hosté se budou moci utlouct.

Čtěte také: Obyčejná žena přišla ke stylistce a dala ji volné ruce. Když odešla tak ji ani rodina nemohla poznat, této proměně ani vy neuvěříte!

Co budete potřebovat

Korpus
2 hrnky hladké mouky
2 hrnky krupicového cukru
½ hrnku másla
1 hrnek vody
4 lžíce neslazeného kakaa(např. holandského)
½ hrnku 100% tuku
½ hrnku podmáslí
½ lžičky jedlé sody
2 vajíčka
1 lžička vanilkového extraktu

Krém
½ hrnku másla
¼ hrnku mléka + 2 lžíce
2½ hrnku moučkového cukru, přesytý
1 lžička vanilkového extraktu
⅛ hrnku karamelového toppingu

Zdobení
3 hrnku strouhaného kokosu
312 g karamelek
3 lžíce 40% smetany
¾ hrnku čokoládových kousků z mléčné čokolády

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Postup

Vezměte si obdelníkovou formu a vymažte olejem či máslem. Dno můžete vyložit pečícím papírem. Troubu si předehřejte na 200°C.

Připravte si větší kastrol a smíchejte máslo, vodu, kakao a tuk. Pořádně rozmíchejte a přiveďte k varu a stále míchejte.
Můžete přidat mouku a cukr. Jak budete mít jemnou hmotu, přidejte podmáslí, jedlou sodu, vajíčka a vanilku. Jak vám vznikne hladké těsto, nalijte do připravené formy a pečte 20 minut.

V menším hrnci si rozpusťte máslo s mlékem a přidejte karamelový toping, moučkový cukr a vanilku. Ten poté nalijte na upečený korpus, do kterého nejprve udělejte dirky.

V hrnci kde jste rozpoušteli máslo s mlékem, znovu rozpusťte karamelky a smetanu. Promíchejte a nalijte jako další vrstvu.

Čokoládové kousky nechte rozpustit a pocákejte celý povrch upečeného dezertu. Poté nechte vychladnout a můžete podávat.