Tisíce žen v domácnosti připravuje ravioli špatně! Díky těmto 4 trikům budou chutnat jako v pravé italské restauraci! -
Menu

Tisíce žen v domácnosti připravuje ravioli špatně! Díky těmto 4 trikům budou chutnat jako v pravé italské restauraci!

Ravioli jsou fantastické jídlo pocházející z italské kuchyně. Nejčastěji je známe plněné masem, ale stále častěji se připravují i ​​vegetariánské plněné zeleninou nebo sýrem. Tak či onak, ravioli třeba vědět připravit. Nejsou to totiž jen obyčejné těstoviny, které za pár minut uvaříte ve vodě.

Aby byly zmražené ravioli po tepelné úpravě stejně chutné, jako ty originální, musíte vědět, co s nimi dělat. Existuje několik způsobů, jak je připravit a nedá se říct, který z nich by byl nejlepší. Kolik lidí, tolik chutí.

Vařené ravioli

Klasický způsob, jak uvařit těstoviny, není nijak odlišný. Jenže třeba dbát na některé drobné vychytávky. Při přípravě vařených raviol si počkejte, dokud Vám voda v hrnci zcela nevře. Potom do ní dejte zmražené ravioli, no nezapomeňte, že musí sahat maximálně do dvou třetin množství vody. K nim okamžitě přidejte sůl, bobkový list a trochu kurkumy. Sůl je dokonale ochutí, bobkový list provoní a kurkuma příjemně zabarví. Ravioli stále míchejte. Když začne voda opět vřít, přilijte do hrnce šálek studené vody a vařte dalších pár minut. Trik se studenou vodou slouží k vytažení chutí a zároveň je vynikajícím způsobem, jak zaručit, že ravioli budou na talíři měkké a ne tuhé.


Pařené ravioli

Na páře se dá připravit množství jídel a často jsou nejen chutnější, ale i zdravější. V tomto případě na zdraví pára nemá velký vliv, ale určitě Vám pára pomůže, pokud máte ravioli velké a ve vodě se s nimi obtížnější manipuluje. K raviolám přidejte bobkový list a svrchu je posolte a posypte pepřem. Pak je držte v páře asi 30 minut.

Opečené ravioli

Pokud jste ještě nejedli ravioli na tento způsob, určitě je vyzkoušejte. Jsou fantastické! Křupavé svrchu a měkoučké zevnitř. Touto metodou je navíc budete mít připraveny dříve, než vařením, či pařením. Ravioli nechte rozmrazit při pokojové teplotě. Na pánev si dejte trochu oleje a pořádně ho rozehřejte. Potom na něj vysypte ravioli a opékejte z obou stran dozlatova. Nezapomeňte je posolit a okořenit. Když jsou ravioli zlatavé, vylijte do pánve horkou vodu tak, aby nesahala vyšše než 0,5 cm. Počkejte, dokud se voda neodpaří, a potom ravioli podávejte.

Ravioli ve smetaně

Ravioli vařené ve smetaně udělají s chutí zázračnou věc. Těsto bude takové vláčné, že se Vám bude na jazyku přímo rozplývat. Zalijte ravioly vodou a šlehačkovou smetanou v poměru 1:2, osolte je a opepřete a vařte na mírném ohni do změknutí. Potom omáčku zahustěte máslem a nastrouhaným tvrdým sýrem nebo parmazánem a nechte v teple dalších 10 minut. Ta chuť Vás celkem poblázní.

Líbil se vám článek?

Tisk
TIPY A TRIKY

Snažíte se celý život zhubnout a nedaří se vám to?…

Diety jsou jedním z nejprobíranějších témat na ženských internetových diskuzích. Většina žen se snaží zhubnout, nebo si alespoň udržet váhu. Existují…
TIPY A TRIKY

Chcete nakládat okurky? Na klasický recept si po vyzkoušení této…

Nakládané okurky jsou u nás velice oblíbené. Každý rok se řada rodin každoročně pouští do náročného procesu, který začíná pěstováním…
TIPY A TRIKY

Potřebujete zhubnout? Uvařte si tento čaj! Nebudete věřit tomu, jak…

Pomalu ale jistě se blíží léto a s ním i doba dovolených, a tedy i doba plavek. Při pohledu do zrcadla…
TIPY A TRIKY

Tento list vás ochrání před hmyzem po celé léto. Jednoduché…

Léto je časem klidu, pohody a odpočinku, ale ten nám často komplikují nezvaní návštěvníci, kteří bez okolků narušují naše soukromí.…
TIPY A TRIKY

Zní to neuvěřitelně, ale je tomu skutečně tak! Tenhle jednoduchý…

Komáři umí znepříjemnit život asi každému. Navíc se jich velice obtížně zbavuje – kupované repelenty nejen, že ne vždy fungují,…
TIPY A TRIKY

Nemáte zahradu ani balkon a přesto toužíte po domácích rajčatech?…

Rajčata, neboli rajská jablka, má v oblibě čím dál více lidí. Jde o báječně chutný a zdravý druh zeleniny, která se…