Tisíce žen v domácnosti připravuje ravioli špatně! Díky těmto 4 trikům budou chutnat jako v pravé italské restauraci!

Ravioli jsou fantastické jídlo pocházející z italské kuchyně. Nejčastěji je známe plněné masem, ale stále častěji se připravují i ​​vegetariánské plněné zeleninou nebo sýrem. Tak či onak, ravioli třeba vědět připravit. Nejsou to totiž jen obyčejné těstoviny, které za pár minut uvaříte ve vodě.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Aby byly zmražené ravioli po tepelné úpravě stejně chutné, jako ty originální, musíte vědět, co s nimi dělat. Existuje několik způsobů, jak je připravit a nedá se říct, který z nich by byl nejlepší. Kolik lidí, tolik chutí.

Vařené ravioli

Klasický způsob, jak uvařit těstoviny, není nijak odlišný. Jenže třeba dbát na některé drobné vychytávky. Při přípravě vařených raviol si počkejte, dokud Vám voda v hrnci zcela nevře. Potom do ní dejte zmražené ravioli, no nezapomeňte, že musí sahat maximálně do dvou třetin množství vody. K nim okamžitě přidejte sůl, bobkový list a trochu kurkumy. Sůl je dokonale ochutí, bobkový list provoní a kurkuma příjemně zabarví. Ravioli stále míchejte. Když začne voda opět vřít, přilijte do hrnce šálek studené vody a vařte dalších pár minut. Trik se studenou vodou slouží k vytažení chutí a zároveň je vynikajícím způsobem, jak zaručit, že ravioli budou na talíři měkké a ne tuhé.

Čtěte také: Pokud Vás pravidelně bolí paty, aniž byste nosili vysoké podpatky, možná se u Vás začíná objevovat toto onemocnění! Máme pro Vás však přírodní řešení!


Pařené ravioli

Na páře se dá připravit množství jídel a často jsou nejen chutnější, ale i zdravější. V tomto případě na zdraví pára nemá velký vliv, ale určitě Vám pára pomůže, pokud máte ravioli velké a ve vodě se s nimi obtížnější manipuluje. K raviolám přidejte bobkový list a svrchu je posolte a posypte pepřem. Pak je držte v páře asi 30 minut.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Opečené ravioli

Pokud jste ještě nejedli ravioli na tento způsob, určitě je vyzkoušejte. Jsou fantastické! Křupavé svrchu a měkoučké zevnitř. Touto metodou je navíc budete mít připraveny dříve, než vařením, či pařením. Ravioli nechte rozmrazit při pokojové teplotě. Na pánev si dejte trochu oleje a pořádně ho rozehřejte. Potom na něj vysypte ravioli a opékejte z obou stran dozlatova. Nezapomeňte je posolit a okořenit. Když jsou ravioli zlatavé, vylijte do pánve horkou vodu tak, aby nesahala vyšše než 0,5 cm. Počkejte, dokud se voda neodpaří, a potom ravioli podávejte.

Ravioli ve smetaně

Ravioli vařené ve smetaně udělají s chutí zázračnou věc. Těsto bude takové vláčné, že se Vám bude na jazyku přímo rozplývat. Zalijte ravioly vodou a šlehačkovou smetanou v poměru 1:2, osolte je a opepřete a vařte na mírném ohni do změknutí. Potom omáčku zahustěte máslem a nastrouhaným tvrdým sýrem nebo parmazánem a nechte v teple dalších 10 minut. Ta chuť Vás celkem poblázní.