David Hampl
25 února, 2020

Bez kaše to v oblasti Transylvánie ani nejde. Nenajdete zde téměř žádnou domácnost, která by vás výživnou porcí lahodné kukuřičné kaše nebo jiného druhu polenty. Kukuřičná kaše krmí hladové krky místních obyvatel už od starověku a zřejmě opravdu dobře funguje. Lidé jsou zde silní, zdraví a dobří. Pravidelnou konzumací tohoto vzácného pokrmu dostávají všechno, co v tomto drsném kraji potřebují. Prozradíme vám, na co všechno je tato kukuřičná kaše dobrá a co její konzumací můžete získat

Zázrak z Transylvánie

Obyčejná kukuřičná kaše je v podstatě obyčejný pokrm. Právě kukuřice, kterou kaše obsahuje, může mít na lidské tělo velmi pozitivní vliv. Kukuřičná mouka je bohatým zdrojem vitaminu B a obsahuje také velkou řadu nasycených mastných kyselin, vitaminu E, fosfor, hořčík, zinek, draslík a vlákninu. I přes to, že vařením se mnoho látek ztratí, zůstává jich stále více než 60 % uchovaných. Je to pořádná porce zdraví, kterou vaše tělo jistě ocení.

Vaše srdce zaplesá

Kukuřice má navíc protizánětlivé a posilující účinky. Vzhledem k tomu, že obsahuje velké množství vitaminu B, může účinně redukovat stres, blahodárně působí na funkci nervového systému a svalové soustavy. Díky vitaminu A i E, chrání organismus proti skleróze, snižuje riziko aterosklerózy a infarktu. Podporuje obnovu buněk a díky draslíku napomáhá zdraví srdce.

Dodá vám sílu a energii

Budete-li pravidelně konzumovat například kukuřičné placky místo klasického chleba, zbavíte se žaludečních vředů a jejich symptomů. Můžete se také zbavit tuku, protože kukuřice obsahuje molekuly, které stimulují proces spalování a urychlují funkci metabolismu. Spouští se zároveň detoxikace těla, posiluje se imunitní systém, plíce jsou lépe chráněny a zlepší se celková funkce mozku. Jde tedy o zázračnou látku, která vám dodá mnoho síly a energie. Vyzkoušejte kukuřičné placky a přesvědčte se sami o zázračných účincích kukuřice.

Sdílejte článek