Toasty trochu jinak? Zkuste nový recept s využitím alobalu a pečením v troubě

Toasty každý z nás zná. Mohou se připravovat buď studené, nebo stačí dát dva krajíce do toustovače a výsledek je rychlý a chutný. Pokud vás už omrzelo připravovat si stále dokola jenom to stejné, potom vás osloví náš recept na zapečený toastový chléb v alobalu. Díky němu si budete moci připravit velmi chutnou svačinu nebo večeři jinak, než jste byli zvyklí.

Co budete potřebovat?

Suroviny na zapečený toastový chléb v alobalu jsou velmi podobné, jako byste si chtěli udělat klasické toasty, které jistě velmi dobře znáte. V tomto případě také platí, že pokud chcete, tak není problémem suroviny různě modifikovat hlavně s ohledem na to, jaké máte chutě. Když se podíváme na to hlavní, patří sem:

  • 1 toastový chléb
  • Sýr
  • Salám
  • 1 vejce
  • 1 sklenice mléka

Naplňte váš chléb

Jakmile máte vše připraveno, můžete se do pochoutky kterou je zapečený toastový chléb v alobalu pustit. Jako první je třeba vzít si alobal, do kterého položíte nakrájený toastový chleba. Spodek alobal přimáčkněte ke chlebu tak, aby dobře držel svůj samozřejmý tvar. Následně můžete začít s plněním. Mezi jednotlivé plátky, tedy do nakrájených mezer vkládejte vždy plátek salámu a sýru, nebo čehokoliv jiného, co máte po ruce a na co máte chuť.

Čtěte také: Velikonoční receptu na jablečný dort s vanilkovým krémem a čokoládovou polevou

Připravte si směs na zalití

Tím je tento recept na zapečený toastový chléb v alobalu unikátní. Nejde jenom o to, že využijete jednotlivé suroviny, ale jde o to, že vytvoříte i unikátní směs na zalití. Díky ní se vše dokonale spojí a výsledný pokrm nebude tak suchý. Ona směs se vytvoří celkem jednoduše, jelikož pouze promícháte vejce s mlékem. Alobal byste měli mít tak připraveným, aby vytvářel misku. Pokud máte, můžete směs jednoduše nalít na připravený chleba.

Pečte v troubě

Jak a po jakou dobu? Nejprve je třeba celý chléb do alobalu ještě jednou zabalit. Jakmile máte, již si můžete předehřát troubu. Tou pravou teplotou bude 180 stupňů, což je u přípravy jídel standard. Následně vložíte zapečený chléb v alobalu na plech a necháte v troubě po dobu zhruba 15 – 20 minut. Poté stačí vyndat a pár minut počkat, než alobal lehce zchladne.

Jak podávat? Jednoduše

Pokud nevíte, jak takový zapečený toastový chléb v alobalu podávat, je postup velmi jednoduchý. Spodní část alobalu nechte tak, jak je. Horní část okryjte a jednoduše vyndejte jeden nebo více plátků chleba. Dejte na talíř a již vám, nic nebrání v tom pustit se do konzumace.