Tohle antibiotikum je přírodní, je silné a nekoupíte ho v lékárně. Připravit si ho můžete doma a potřebujete na něj jenom 2 věci. Jaké to jsou?

Antibiotika jsou léky, které se předepisují především u těch nemocí, které jsou náročnější na léčbu. Problémem antibiotik, které jsou takto doporučovány je to, že se jedná o koktejl chemických látek. Sice umí eliminovat nemoc, ale mohou také mnoho problémů přivodit. I proto je kladen důraz na to, aby byly předepisovány opravdu až ve chvíli, kdy to nepůjde jinak. A to je i důvod, proč se dnes tolik prosazuje možnost jít cestou přírodní. Tedy možnost využívat takzvaná přírodní antibiotika, která jsou oproti těm chemickým zajímavou alternativou.

Vytvořit to nejsilnější lze s využitím 2 potravin

Jistě jste už slyšeli o tom, že existuje něco, co lze označit jako takzvané přírodní antibiotikum. Mluvíme tady o celé řadě potravin, které mohou obsahovat mnoho prospěšných látek, které umí bojovat proti různým nemocem stejně nebo dokonce i lépe, než je tomu v případě různých chemických preparátů. Nutno říci, že ne všechny přírodní produkty jsou stejně silné. Proto je dobré při volbě přírodního antibiotika využít to, co je skutečně tím nejsilnějším. Zajímá vás, o co se jedná?

Co je základem tohoto návodu? Koření zvané kurkuma

U nás je stále ještě nedoceněno, ale například v Indii je kurkuma nedílnou součástí místní kuchyně. A to, že funguje, můžeme ukázat právě na příkladu této země. Ta je známá tím, že je zde hygiena spíše slabší. Když pomineme několik ojedinělých událostí, tak jsou lidé vesměs zdraví. Je to dáno tím, že pravidelně konzumují toto koření, které se stará o to, aby byly všechny nežádoucí látky v jejich těle zahubeny. Zatímco my konzumujeme různé chemické preparáty, lidé v Indii jedí pro své zdraví v podstatě běžnou stravu.

Čtěte také: Máme pro Vás 7 skvělých receptů na horké nápoje, které skvěle poslouží do chladného počasí.

Kurkuma je známé koření, které je typické svou žlutou barvou. Samotné koření se vyrábí z kořene, který se suší a následně se mele. Právě ve formě prášku s typickou barvou seženete kurkumu i na pultech současných obchodů. Kromě toho, že můžete zkusit orientální kuchyni a použít ji při vaření, není samozřejmě problém ani s využitím přímo. Na to vám přijde vhod recept na přírodní antibiotikum, které je nejsilnější ze všech.

Nebojte se složitostí. Potřebovat budete jenom 2 věci

Co tedy nachystat? Že je to kurkuma, to již dobře víte. A to druhou složkou je pro každého z nás velmi dobře známý med. Nutné je také zachovat správný poměr, který spočívá v tom, že na každou polévkovou lžíci kurkumy je třeba mít k dispozici 100 gramů medu. Rázem víte i to, jaké množství si připravit a už se můžete pustit do výroby domácího antibiotika. A ani v tom nehledejte nic složitého, jelikož je to jenom o tom, že obě dvě složky pouze jednoduše smícháte dohromady. Vše důkladně promíchejte a potom umístěte do sklenice s víčkem. Takto uchovávat můžete antibiotikum i delší dobu. Optimální je využití tmavého místa.

Jak a kdy užívat?

Primárně je vhodné toto přírodní antibiotikum z kurkumy užívat vždy, když máte zdravotní obtíže a nechcete do sebe cpát klasickou chemii, kterou nabízejí lékárny. Vhodné je však i preventivní užívání, díky čemuž zapracujete na lepší vnitřní čistotě vašeho těla, stejně jako zapracujete také na tom, že se posílí vaše obranyschopnost.

Pokud jde o samotné užívání, tak v případě snahy o prevenci doporučujeme dát si jednu lžičku tohoto antibiotika za den. Pokud jste nemocní a je vaším cílem bojovat s danou nemocí, je vhodné dávku zvýšit. My doporučíme tři polévkové lžíce denně, konzumované ráno, v poledne a večer. Ideální je konzumace pár minut před jídlem, tedy na lačno. Nejlepší je konzumovat směs samotnou. A to tak, že ji vložíte do úst, zde ji chvíli podržíte a potom polknete. Pokud by vám tato forma dělala problémy, je možné ji rozmíchat ve vodě.

Na co všechno dokáže kurkuma velmi pozitivně působit?

Podívejme se společně také na to, v čem je kurkuma tak prospěšná a na co všechno dokáže působit. Obecně umí velmi dobře eliminovat nežádoucí látky a různé mikroorganismy, které mohou způsobovat nepříjemné potíže. Také nelze zapomínat na to, že má protizánětlivé účinky, kdy zánětu předchází, stejně jako he léčí. Užívána je ale také jako pomocník proti gastritidě, různým mikrobům, stejně jako se hodí v případě žaludečních a jiných vředů.