David Hampl
28 března, 2019

Rádi mlsáte a rádi si také něco upečete doma? Pokud ano, rozhodně neuděláte chybu, pokud zkusíte tento chutný a také zajímavý dezert. Je skvělou volbou pro ty, kdo miluje kokosové buchty a pro ty, kdo má rád vanilkové krémy. Unikátem daného dezertu je to, že propojuje obě dvě tyto ingredience. Jedná se tedy o kokosové řezy s vanilkovým krémem, u kterých musíme jasně říci, že je budete milovat. A to nejenom svou chutí. Mají řadu jiných kladů.

Bez jakých ingrediencí se neobejdete?

Pokud opatříte všechny ingredience a dodržíte náš postup, tak vás zaujme nejenom samotná chuť. Můžete si být jisti také tím, že vás zaujme i vláčnost daného dezertu. Kladem je to, že ani jeho příprava není nijak složitá a tak ji zvládne v podstatě i začátečník. Klady tedy jasně převažují. A jaké jsou ty suroviny, bez kterých se neobejdete? Pojďte to společně s námi zjistit. Nejprve se podíváme na to, co je potřeba na samotné těsto.

  • 6 vajec
  • 6 lžic cukru
  • 4 lžíce mouky
  • 3 lžíce kakaa
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 špetka soli

Dále je součástí těchto řezů také kokosový krém, podle kterého se jmenují. Jeho příprava je poměrně snadná, jelikož základem jsou vajíčka a také cukr. Když jde o správný poměr surovin, tak si na kokosový krém připravte:

  • 120 gramů nastrouhaného kokosu
  • 6 lžic cukru
  • 4 vaječné bílky

Třetí složkou těchto řezů je základní a vanilkový krém. Zde je surovin sice trochu více, ale opět se jedná o takové, které máte bez problémů doma, nebo které bez problémů nakoupíte. Připravte si tedy:

  • 300 mililitrů mléka
  • 200 mililitrů smetany
  • 200 gramů másla
  • 40 gramů jedlého škrobu
  • 5 lžic cukru
  • 4 žloutky
  • 1 plechovku ananasu
  • 1 vanilkové aroma

Začínejte vždy samotným těstem

Máte vše potřebné? Tak se můžete pustit do přípravy. Určitě je na místě začít samotným těstem, které je základem kokosovo vanilkových řezů. Těsto připravíte velmi snadno. Nejprve vyšlehejte vaječné bílky a potom k nim postupně přidávejte všechny další suroviny. Když má těsto požadovanou hladkou a tekutou konzistenci, nalijte ho na plech. Ideální je rozměr 30 x 40 centimetrů, ale nakonec je na vás, jaký použijete.

Plech by měl zamířit do předehřáté trouby. Ta by měla mít teplotu klasických 180 stupňů Celsia. Při této teplotě následně těsto pečte. A to po dobu v rozmezí 10 – 15 minut. Že je hotové poznáte jak podle vzhledu, tak se to dá poznat také píchnutím špejle. Potom těsto vyndejte a nechte chladnout při pokojové teplotě.

Jako druhý si připravte kokosový krém

Vzhledem k surovinám je jasné, že je to postup velmi jednoduchý a že ho musí zvládnout stoprocentně každý. Základem jsou vaječné bílky, které se vyšlehají společně s cukrem do sněhu. Když se blíží požadovaná konzistence, přidá se ještě kokos a je hotovo. Sníh dejte hned do lednice, aby se zachovala jeho konzistence.

Nakonec připravte vanilkový krém

Poslední fází přípravy je chystání vanilkového krému. I tady se začíná vejci. Vezměte žloutky, které smícháte společně s cukrem. K nim se následně přidá škrob a mléko. Vše se dá následně na sporák kde se celá směs jenom lehce a krátce povaří do doby, než získá hustější konzistenci. Tím je její základ hotový.

Po zahuštění se krém nechá lehce ochladit a potom se do něho postupně vmíchávají další suroviny. Tedy nezbytné vanilkové aroma, dále se jedná také o máslo, ale i na malé kousky nakájený ananas. Vše se nechá ještě dostatečně vychladnou. Tím je i vanilkový krém připraven.

Poslední fází je už jenom kompletace

Máte vše připraveno? Potom již můžete začít s finalizací. Jednoduše tak, že dáte dané vrstvy na sebe. Základem je samozřejmě těsto, na které se natře v rovnoměrné vrstvě vanilkový krém. Na samotný vrch poté patří ještě krém kokosový. Na závěr je možné řezy například posypat kakaem, nebo nastrouhanou čokoládou. Ať to uděláte nebo ne, to je na vás. Můžete si však být jisti, že na tomto receptu si skvěle pochutnáte.

Sdílejte článek