David Hampl
17 května, 2019

Máte chuť na takzvanou teplo večeři, ale nechce se vám složitě připravovat oblíbené delikatesy? Potom zkuste tento náš recept na zapečené maso se sýrem. Unikátem je, že je hotové velmi rychle, k přípravě stačí jeden plech a pochutnáte si tak, jako ještě nikdy. Že nevěříte, že by to bylo možné? Zkuste náš recept a jsme si jisti, že nám to sami potvrdíte.

Jaké ingredience budete potřebovat?

Jak jsme zmínili, nejsou nijak nedostupné a ve většině případů je doma najdete. I s takovým málem se budete oblizovat, jakmile toto pečené maso se sýrem ochutnáte. Pro dokonalý výsledek si připravte následující:

  • 500 g mletého masa
  • 300 g brambor
  • 200 g cibule
  • 150 g sýra
  • 4 vajíčka
  • 50 g majonézy
  • Sůl a pepř

Nejprve připravte hlavní náplň

Co do ní patří? Jsou to primárně brambory, které jsou oloupané a nastrouhané na jemném struhadle. K nim následně přimícháte také cibuli a majonézu. Díky tomu vznikne hmota, která se bude dobře dávkovat a která především zajistí to, že toto pečené mleté maso bude chutnat opravdu dokonale.

Nyní připravte samotné maso

Jdeme na přípravu masa. Ani to není nijak složitá věc. Právě naopak. Do mletého masa přidejte vajíčka, dále také sůl a pepř a vše důkladně promíchejte, aby mělo maso potřebnou strukturu a bylo dokonale dochuceno. Když je hotovo, už máte obě věci připraveny a můžete se pustit do samotné finalizace.

Zkompletujte masové placky

Z mletého masa začněte dělat placky, které pokládejte na plech na který nejprve položíte pečicí papír. Jakmile je všechno maso zpracováno a na svém místě, již můžete na placky dávat ostatní ingredience. Nejprve onu bramborovou náplň, kterou položíte do středu. Následně každou placku posypte také trochou strouhaného sýra. V tu chvíli je vše hotovo a připraveno k pečení.

Do trouby na 30 minut

Další práce už vás nečeká, jelikož to co je potřeba, to zvládne vaše trouba. Na ní nastavte teplotu 180 stupňů Celsia a dejte do ní plech. Doba pečení je zhruba 30 minut. Měli byste dosáhnout toho, že bude maso udělané a sýr bude dobře rozpuštěný a lehce zapečený. Poté vyndejte a můžete ihned podávat. Samotné, nebo třeba s pečivem.

Sdílejte článek