Tradiční halušky trochu jinak, bez bryndzy. Nový neokoukaný recept na halušky, který chutná fantasticky!

 

 

Nevím jak u Vás, ale u nás mohou být noky v každé formě. Právě pro to jsem se rozhodla přijít s něčím novým, neokoukaným. Tento recept prošel mnoha úpravami, dokud se nevypracoval do finální podoby. Recept určitě vyzkoušejte a dejte nám vědět v komentářích jak se podařil.

Čtěte také: Jestli jste milovníci pálivého jídla, určitě musíte vyzkoušet tuto famózní pikantní marinádu!

Co budete potřebovat

  • 700 g hladké mouky
  • 4 vajíčka
  • 3 středně velké cibule
  • 25 g petrželky
  • sůl a pepř dle chuti
  • 200 g ementálu
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 250 ml vody

Jak na to?

Ve větším hrnci si připravíme vodu a necháme ji sevřít. Mezitím si očištěné a nakrájené cibule upražíme na pánvi ke které později přidáme i petrželku. Odstavíme z ohně a dochutíme solí a pepřem. Z mouky, vajíček a soli s přidanou vodou si připravíme těsto na noky, které protlačujeme přes haluškovač do vařící vody. Halušky smícháme s cibulkou a přidáme sýr. Dobrou chuť![hana-code-insert name=’google‘ /]