Z tradičního receptu na palačinky vytvořila netradiční. Už nikdy nebudete palačinky připravovat obvyklým způsobem!

Palačinky s tvarohem asi nejsou žádné překvapení. Skvělé jídlo, které většina z nás zbožňuje. Co se však stane pokud nebudou připravené podle tradiční receptury? Pokud v kuchyni rádi experimentujete a rádi zkoušíte něco nového, případně rádi obměňujete klasické pokrmy trochu jinak, tento recept se Vám určitě bude líbit.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Tyto palačinky jsou velmi jemné a doslova se rozpouštějí v ústech. To vše právě kvůli tomu, že jsou připraveny z mléka a škrobu. Vyzkoušejte a posuďte sami!

Co budete potřebovat

  • 6 vajíček
  • 0,5 litru mléka
  • 2 lžičky škrobu
  • 1 lžíci rostlinného oleje
  • 300 g tvarohu
  • cukr dle chuti
  • zakysanou smetanu dle chuti
  • máslo dle chuti

Jak na to?

V misce si smíchejte 5 vajíček s cukrem. Následně přidejte škrob a za stálého míchání Vám vznikne směs, která by neměla obsahovat žádné hrudky. K těstu přidejte mléko a olej a nechte ho asi 15 minut odstát. Těsto by mělo mít tekutější konzistenci.

Čtěte také: Známe recept na elixír mládí: Stačí tyto tři suroviny na očištění vašich střev a budete se cítit nejenom jako znovuzrození, ale výrazně prospějete i svému zdraví

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Na pánev si dáme trochu oleje a pečeme palačinky, stačí však jen z jedné strany. Bokem si připravíme tvarohovou náplň, přičemž smícháme tvaroh s cukrem a případně rozinkami, skořicí a ořechy. Na závěr přidáme ještě jedno vajíčko. Palačinky zabalte podle toho, jak se Vám líbí. Můžete je udělat menší a srolovat je do ruliček, případně je poskládejte na trojúhelníky.

Palačinky napěchujte do Jánské mísy, případně do menšího plechu. Jednotlivé vrstvy je třeba ještě potřít zakysanou smetanou s rozpuštěným máslem. Palačinky pečeme v troubě při teplotě 180 stupňů asi 10 až 15 minut. Dobrou chuť.