Trpíte bolestmi bederní části zad? Tak zkuste 2 koření, které za vás tento problém vyřeší!

Bolesti zad! Hodně lidí právě bolestmi zad v bederní části trpí. Spoustu z nich chodí na baňky, jiní na masáže, jiní se snaží cvičit

nebo dokonce brát silné prášky. Nová studie ale naštěstí ukázala, že 2 jednoduché koření, které s největší pravděpodobností máte doma  v kuchyni, mohou udělat zázraky právě se zmíněnou bolestí zad.

2 koření pro svalovou bolest

Čtěte také: Lahodný a vskutku rychlý dezert! Na jeho výrobu budete potřebovat jen 20 minut a suroviny, které už máte doma!

Studie, o které jsme se zmiňovali pochází z íránské univerzity lékařských věd a ta zkoumala schopnost skořice a zázvoru na zmírnění bolesti svalů. Užíváním 3 gramů skořice nebo zázvoru každý den výrazně snižujete bolesti svalů a to i například po cvičení za pouhých 6 týdnů .[hana-code-insert name=’google‘ /]

Zázvor zas obsahuje protizánětlivé sloučeniny, jako jsou gingeroly a šógoly, paradoly a zingeron, zatím co skořice obsahuje zdravé sloučeniny, jako je cinnamaldehyd, cinnamylacetát a cinnamylalkohol a živiny jako mangan, železo a vápník. Tyto sloučeniny inhibují expresi prozánětlivých cytokinů.

Zázvor:

Zázvor je zázrak na této planetě. Kromě dobré chuti pomáhá zmírnit obyčejnou chřipku a jak se ukázalo, umí dokonce zabíjet rakovinové buňky, uklidňuje kyselý reflux a další
trávicí problémy. Zlepšuje i kognitivní funkce.

Ukázalo se také, že zázvor je účinným prostředkem proti mořské nemoci, nemoci pohybu a ostatních nemocí, které způsobují nevolnost.

Skořice:

Taktéž lahodná a podobně silná. Mezi mnoha věcmi bylo porkázáno, že zlepšuje glukózu a lipidy s diabetem typu 2 a působí jako silné antimikrobiální činidlo.

Recept:

Zázvor může být ponořen do čaje, přeměněn na zázvorové pivo nebo prostě přidaný do vašeho jídla.

Skořice je zas ideální pro ochucení ovesných vloček, nebo si ji přidejte do jogurtu nebo si s ní posypte vaší kávu. Nejdůležitější je použít správný druh skořice, abyste získali správné účinky. Ceylonská skořice nebo pravá skořice se doporučuje kvůli nízkému
obsahu kumarinu.