Trubičky plněné krémem

Tyto trubičky jsou skvělým nápadem na zákusek po kávě. Jejich příprava je možná časově trochu náročnější, zvládne ji ale každý – i ten, kdo nemá s pečením cukroví žádné zkušenosti. Krém v těchto trubičkách není tolik sladký jako v běžných, kupovaných trubičkách, takže pokud je právě toto důvod, proč kupované trubičky nejíte, určitě byste měli vyzkoušet tyto domácí trubičky. Příprava trvá asi 75 minut, ale stojí to za to!

Ingredience

Na přípravu domácích trubiček budete potřebovat:

  • 500 g listového těsta,
  • 225 g sýru Philadelphia,
  • 300 ml smetany ke šlehání (33 %),
  • 2 sáčky vanilkového pudinku,
  • 750 ml mléka,
  • 4 lžíce cukru krupice,
  • 1 sáček vanilkového (vanilinového) cukru,
  • 100 g cukru moučka,
  • 1 ks vejce,
  • 1 lžíce ledové vody.

Příprava

Postup na přípravu je následující:

Čtěte také: Dokonalou péči o ústní dutinu zajistí jeden jediný postup

  1. Listové těsto rozválejte na tenko a pomocí nože nebo rádýlka nakrájejte na proužky o tloušťce 2 cm, poté je ještě překrojte na půl.
  2. Ze dvou sáčků vanilkového pudinku, mléka a cukru krystal uvařte hustý pudink. Nechte ho vychladnout.
  3. Jednotlivé proužky listového těsto namotávejte na formy na trubičky tak, aby se okraje těsta na sebe částečně skládaly. Konec dobře přitlačte.
  4. Namotané těsto potřeme rozšlehaným vejcem a na plechu vyloženém pečícím papírem pečeme 15 minut na 200 °C (hlídejte trubičky, některé trouby pečou rychleji, jiné pomaleji, tak ať se vám nestane, že nedopečete – cílem je, aby trubičky byly dozlatova).
  5. Po upečení trubičky sundejte z formy a nechte vychladnout.
  6. Moučkový a vanilkový cukr smíchejte a zašlehejte je do krémového sýru Philadelphia.
  7. Smetanu ušlehejte dotuha.
  8. Pudink smíchejte s krémovou směsí a nakonec lehce vmíchejte smetanu. Tímto krémem budeme plnit trubičky.
  9. Cukrářský sáček si naplňte krémem a s jeho pomocí pak už snadno naplníte trubičky.
  10. Pocukrujte a můžete je ihned podávat, nebo je nechat vychladit v lednici.