Na tuhle dobrotu nedám dopustit. Když nevím co k obědu, tak hned sáhnu po tomto receptu. Uvítejte ve Vaší kuchyni pečené kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou.

 

Nebojte se a zkuste tento netradiční recept, který pochází z Číny. Kuře je lehce pikantní a s medem dodává jídlu velice váraznou chuť. Tyto kuřecí kousky jsou přímo stvořené pro nedělní oběd s rodinou nebo na odpolední posezení s přáteli. Recept je opravdu jednoduchý a rychlý, takže to zvládnete levou zadní. Jako přílohu můžete zvolit rýži nebo pouze jen čerstvou zeleninu či salát.

Ingredience

4 ks vykoštěných kuřecích prsou
2/3 hrnku strouhanky
sůl a mletý černý pepř
trochu oleje na pokapání

Čtěte také: Žena měla jedinečnou možnost zachránit pejska. Neudělala to a raději se rozhodla pro zcela jiný krok. Právě proto ji mnozí obdivují. Proč nezachránila onoho jednoho a co nakonec provedla?

Omáčka
1 lžíce sezamového oleje
2 stroužky česneku, oloupané a podrcené
1/3 hrnku medu
1/3 hrnku sojové omáčky
1/2 hrnku kuřecího vývaru či vody
2 lžíce kukuřičného škrobu
2 lžíce vody
1 lžičku čerstvého zázvoru, podrceného
1 lžičky chilli pasty
1/4 hrnku octu
1/4 hrnku třtinového cukru
2 lžičky sezamových semínek

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Postup

> Troubu si předehřejte na 180°C a plech vyložte pečícím papírem.

Na talíř si dejte strouhanku. Kuřecí prsa si nakrájejte na stejné kousky, okořeňte, osolte a opepřete. Každý kousek pak obalte ve strouhance a dejte na plech. Pak kuřecí prsa pokapejte olejem a dejte péct na 30 minut.

> Omáčka: Do hrnce nalijte sezamový olej, přidejte česnek, zázvor, chilli pastu a pořádně promíchejte. Přidejte kuřecí vývar/vodu, sojovou omáčku, med, ocet a třtinový cukr. Důkladně promíchejte, aby se všechny chutě spojili. Míchejte na mírném ohni do doby než se vše začne vařit.

V misce si smíchejte kukuřičný škrob a 2 lžíce vody a přidejte do vařící směsi. Míchejte pravidelně, aby omáčka zhoustla.

> Upečené kuřecí kousky po upečení přendejte do mísy a nalijte na ně medovou omáčku. Na závěr můžete ozdobit  trochou sezamových semínek.