David Hampl
24 května, 2019

Bez cibule se dnes v kuchyni nelze obejít. Je základem mnoha jídel, a to nejenom těch teplých. Hodí se také do studených pokrmů, což si na tomto příkladu můžeme zcela jasně ukázat. Jedná se totiž o pokrm, kterým je cibulový salát. Proč si ho nachystat? Nejenom pro jeho velmi dobrou chuť. Zapomínat bychom neměli také na to, že cibule je pro lidský organismus velmi zdravá a tak je na místě si ji dopřávat pravidelně. Dále vás zaujme také velmi jednoduchá příprava. Kladů je tedy více než dost, tak můžeme jít na to.

Jaké ingredience budete potřebovat?

Tu hlavní asi představovat nemusíme. Je to cibule, které potřebujete 3 – 4. Je na vás, zda zvolíte klasickou bílou, nebo dáte přednost neméně populární červené. A co mít k dispozici dále, aby se cibulový salát povedl?

  • 3 vařená vejce
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžička octu
  • 1 lžička vody
  • 1 lžička cukru

Začínáme přípravnými pracemi

Vše začíná přípravou a tento recept rozhodně není žádnou výjimkou. Nejprve si oloupejte cibuli, kterou následně nakrájejte na tenké proužky. Ty se stanou základem vašeho receptu. Dejte je do mísy a postupně k nim přidávejte lžičku octa, vody a také cukru. vše důkladně zamíchejte a nechtě vše marinovat. A to po dobu 30 – 60 minut. Díky tomu cibule nejenom získá zajímavou chuť, ale také díky tomu poměrně zajímavě změkne.

Pokračujte v přípravě salátu

Jakmile je cibule nachystána, již můžete pokračovat v přípravě vašeho salátu. Nejde o nijak složitý postup, jelikož pouze nakrájíte vajíčka, která smícháte s majonézou. K nim poté přidáte okapanou cibuli a vše důkladně promícháte tak, aby se jednotlivé chutě co nejvíce propojily. Potom už nechte pár desítek minut odležet a můžete ochutnat.

A s čím cibulový salát podávat? Ideální je v tomto případě čerstvé pečivo. Někdo může zvolit třeba bagetu, jinému přijde vhod chléb. Zde se možnostem meze nekladou a je na každém, jakou cestu se rozhodne si zvolit.

Sdílejte článek