Tuhle španělskou skořicovou mňamku budete chtít jíst pořád

 

 

Pokud tipujete dobře, tak ano jedná se o skořicové churros.
Jedná se o španělské koblihy, které se tradičně podávají ke sváteční snídani.
Na ulicích je smaží ve velkých závitcích. Tento recept je opravdu dobrota, nevýhodou však je, že z talíře zmizí opravdu rychle.

Čtěte také: Začal plnit více než 60 000 kelímků čajem. Proč to dělal? Z větší dálky dává jeho počínání smysl

Churros s čokoládou a skořicí ( 4 porce )

Budete potřebovat
1 hrnek vody
1 hrnek hladké mouky
2 vrchové lžíce cukru
2 lžíce rostlinného oleje
1 vejce
špetka soli
olej na smažení
skořicová cukr na obalení

Na namáčení
100 g tmavé čokolády
půl lžičky skořice
1 lžíce másla

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Postup
Do hrnce si připravte vodu, olej a špetku soli.
Směs přiveďte k varu a poté ihned stáhněte z ohně.
Pak můžete přidat mouku a pořádně míchat. Budete míchat tak dlouho než Vám vznikne koule těsta. Do které rychle přidáte rozšlehané vejce.
Nejlepší je pak, když těsto dáte do zdobícího sáčku a stříkáte kousky přímo
do rozpáleného oleje. Budete smažit dozlatova a horké poté obalíte ve skořicovém cukru.
Ve vodní lázni si rozehřejte čokoládu a vmíchejte máslo, dochuťte skořicí.
A máte hotovo 🙂 pak už jen churros namáčejte v čokoládě.

Tip Tmavou čokoládu můžete vyměnit za bílou čokoládu. Do které můžete přidat
trochu drcené vanilky.