Tak do této pomazánky jsem se zamilovala již při prvním ochutnání. Jde o lahodné spojení chutí Nivy a cibule, které se hodí téměř ke každé události od večírku přes oslavu až po běžnou nedělní návštěvu. Tato jemná smetanová pomázánka se skvěle hodí pro přípravu jednohubek, které si každý zamiluje na první dobrou. Co více, k výrobě této pomazánky nepotřebujete žádné zázračné suroviny, nýbrž ty, které většinou už dávno máte doma!
Co budete potřebovat?
- 2 PL (28 g) másla)
- 1 větší cibuli (jemně nakrájenou)
- 1 ČL soli
- 1 stroužek česneku (lisovaného)
- 2 ČL Worchester omáčky
- 1,25 hrnku zakysané smetany
- 1/4 hrnku majonézy
- 1/8 ČL kájenského pepře
- 1/4 ČL mletého čerstvého pepře
- 60 g Nivy
- 2 PL mléka (dle potřeby více)
- křupavou bagetku (k podávání)
Jak na to?
- Nejprve si na pánvi rozpusťte máslo.
- Jakmile máslo zpění, přidejte cibuli a sůl. Za stálého míchání smažte cibulku cca 2 minuty. Cibulka by Vám měla zkaramelizovat.
- Následně přidejte lisovaný stroužek česneku a smažte další 1 minutu.
- Poté sundejte pánev z plotny.
- Do připravené cibulové směsi přidejte Worchester omáčku a důkladně promíchejte.
- Směs poté přendejte do misky a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
- Teď přichází na řadu kuchyňský robot, pomocí kterého smíchejte zakysanou smetanu, majonézu, oba druhy pepře, polovinu Nivy a 2 PL mléka.
- Pokud máte směs příliš hustou, přidávejte opatrně po 1 PL mléko, dokud nezískáte správnou konzistenci.
- Na závěr už jen stačí přimíchat cibulovou směs a druhou polovinu Nivy, a pomazánku máte hotovou!
Doporučení!
Před podáváním doporučujeme pomazánku nechat řádně vychladit. Nejlépe přes noc, kdy se krásně propojí chutě všech surovin, a pomazánka se tak stane nezapomenutelnou.
Doporučujeme podávat s bramborovými lupínky, či tortila chipsy jako dip, nebo jako pomazánku ke křupavé bagetce.
Mějte na paměti, že pomazánka Vám vydrží v lednici až po dobu 1 týdne. Vždy ji však mějte přikrytou fólií.
Dobrou chuť přejeme!