Tvarohový dort s ovocem: 2 vajíčka, 2 lžíce cukru a vanilkový cukr. Naučte se tento jednoduchý recept, který Vás osvěží i během toho nejteplejšího léta!

Barevné dorty a zákusky letí a potěší očka našich mrňousů, jako nic jiného. Připravte jim v létě sladkost, na kterou nezapomenou. Tato neuvěřitelně pestrý a chutný želé dort s ovocem dostane svou chutí nejen malé ale i velké.

Co budete potřebovat?

Na těsto:

  • 2 vejce
  • 2 PL krystalového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 PL polohrubé mouky
  • 1,5 balíčku prášku do pečiva

Na želé:

Čtěte také: To jste ještě neviděli: Pes drží kolo svého majitele, aby nespadlo – Nyní sledujte, co se začne dít, když se majitel vrací… (VIDEO)

  • 125 ml vody
  • ½ šťávy z citronu
  • 2 PL cukru
  • 800 ml vody
  • 95 g červeného želé
  • 95 g zeleného želé
  • 2 PL průhledné želatiny
  • 2 PL vody
  • 200 ml 30% smetany
  • 2 PL moučkového cukru
  • 300 g jemného tvarohu

Na dekoraci:

  • 1 kiwi
  • 5-7 mátových lístků

Jak na to?

Jako první si vyložte dortovou formu pečícím papírem. Těsto si připravte tak, že si oddělte žloutky od bílků. Bílky vyšlehejte se dvěma lžícemi cukru a balíčkem vanilkového cukru do pěny. Když začne směs houstnout přidejte do ní žloutky, pak mouku a nakonec prášek do pečiva. Těsto vylijte do dortové formy a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů na 40 minut.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Mezitím si připravte želé. Oba druhy barevného želé si rozdělejte jednotlivě v 400 ml horké vody a hotové vylijte do dvou misek. Když bude želé tuhé pokrájejte ho na kostky. Klasickou želatinu namočte do 2-3 lžic vody a nechte ji nabobtnat.

Na tvarohovo-smetanovou část si jako první vyšlehejte šlehačku do tuha. Před koncem šlehání přidejte moučkový cukr. Nabobtnalou želatinu přidejte ke smetaně a vše pečlivě vymixujte. Za stálého mixování přidejte tvaroh. Pokud je směs dobře promixovaná, nasypte do ní kostky z barevného želé a ručně promíchejte.

Vylijte směs na vychladlé těsto do dortové formy a dejte tuhnout do lednice alespoň na 30 minut. Po ztuhnutí dort ozdobte kiwim a lístky máty, a podávejte.

Přejeme dobrou chuť!