Zlepšete si horký letní den svěží nepřeslazenou pochoutkou. Jednoduchý dort, který si připravíte v běžný den, ale i na oslavu, či pro návštěvu. Spojení jemné chutě tvarohu a domácích šťavnatých třešní je skutečná fantazie, kterou si oblíbí snad každý. Třešně klidně vyměňte i za o něco kyselejší višně. Připravte si tento skvostný dort, který potěší všechny mlsné jazýčky podle následujícího receptu ještě dnes.

Co budete potřebovat?
- 160 g hladké mouky
- 200 g moučkového cukru
- špetku soli
- 800 g tvarohu
- 5 g vanilkového cukru
- 100 g mléčné čokolády
- 100 g másla
- 1 vejce
- 600 g třešní
- 300 g zakysané smetany
- 7 čajových lžiček želatiny
- 1/4 sklenice vody
Jak na to?
Do mísy si vysypeme mouku, ke které přidáme špetku soli a 40 gramů moučkového cukru. Důkladně smícháme tyto suché ingredience a následně k nim přidáme jedno vejce a měkké máslo a vše znovu dobře smícháme. Vypracujeme těsto, které následně zabalíme do fólie a odložíme na 30 minut do chladničky.
Před pečením si necháme nahřát troubu na 190 stupňů. Připravíme si formu, v níž těsto budeme péct. Aby se nám nepřilepilo k formě, použijeme pečící papír, který potřeme máslem. Těsto, které jsme nechali půl hodinu v lednici si nyní rozválíme a vložíme na dno formy. Po celé jeho ploše uděláme vidličkou vpichy a necháme péct 20 minut.
Dokud se těsto peče, umyjeme si třešně, které zbavíme pecek. Několik bobulí si necháme na ozdobu.
Želatinu si podle návodu rozmícháme ve vodě a necháme chvíli odstát.

Želatinu na mírném ohni zahřejeme a rozmícháme, dokud se úplně nerozpustí. Dbejte však na to, abyste ji nepřivedli do varu.
Želatinu smícháme s oslazenou směsí tvarohu a smetany a přimícháme také třešně. Celou hmotu následně navrstvíme na upečené těsto a vrch dortu uhladíme. Necháme ztuhnout v lednici alespoň na 6 hodin.
Poté, co nám dort zatuhne, ho ozdobíme rozpuštěnou čokoládou a na vrch naskládáme čerstvé třešně.
Přejeme Vám dobrou chuť!