Tvarohový dort s třešněmi: Letní osvěžení, které musíte tento rok ochutnat! Chutná a vypadá jako z cukrárny!

Zlepšete si horký letní den svěží nepřeslazenou pochoutkou. Jednoduchý dort, který si připravíte v běžný den, ale i na oslavu, či pro návštěvu. Spojení jemné chutě tvarohu a domácích šťavnatých třešní je skutečná fantazie, kterou si oblíbí snad každý. Třešně klidně vyměňte i za o něco kyselejší višně. Připravte si tento skvostný dort, který potěší všechny mlsné jazýčky podle následujícího receptu ještě dnes.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Mnoho z nás má v těchto dnech zahradu plnou sladkých a šťavnatých třešní, které je vhodné zužitkovat. Čerstvé domácí třešně jistě koupíte i na trhu nebo dostanete od rodiny či známých. Použijte je v následujícím receptu a výsledku určitě nebudete litovat. Lahodný a jemný dort, který nevyžaduje dlouhou a náročnou přípravu, je tím pravým sladkým potěšením během horkých letních dnů. Hodí se i jako narozeninový dort, který oslavence potěší určitě víc, než přeslazený krémový dort. Třešně navíc můžete vyměnit za višně, jahody nebo borůvky, díky čemuž si na své přijde skutečně každý.

Co budete potřebovat?

  • 160 g hladké mouky
  • 200 g moučkového cukru
  • špetku soli
  • 800 g tvarohu
  • 5 g vanilkového cukru
  • 100 g mléčné čokolády
  • 100 g másla
  • 1 vejce
  • 600 g třešní
  • 300 g zakysané smetany
  • 7 čajových lžiček želatiny
  • 1/4 sklenice vody

Jak na to?

Do mísy si vysypeme mouku, ke které přidáme špetku soli a 40 gramů moučkového cukru. Důkladně smícháme tyto suché ingredience a následně k nim přidáme jedno vejce a měkké máslo a vše znovu dobře smícháme. Vypracujeme těsto, které následně zabalíme do fólie a odložíme na 30 minut do chladničky.

Čtěte také: Panička začala hrát na harmoniku, ihned k ní přiběhli její psi a začali hrát na piano. Tohle musíte slyšet!

Před pečením si necháme nahřát troubu na 190 stupňů. Připravíme si formu, v níž těsto budeme péct. Aby se nám nepřilepilo k formě, použijeme pečící papír, který potřeme máslem. Těsto, které jsme nechali půl hodinu v lednici si nyní rozválíme a vložíme na dno formy. Po celé jeho ploše uděláme vidličkou vpichy a necháme péct 20 minut.

Dokud se těsto peče, umyjeme si třešně, které zbavíme pecek. Několik bobulí si necháme na ozdobu.

Želatinu si podle návodu rozmícháme ve vodě a necháme chvíli odstát.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Nyní si v míse připravíme hlavní část dortu. Smícháme tvaroh, zakysanou smetanu, moučkový a vanilkový cukr. Všechny ingredience dobře promícháme, dokud nevytvoříme jednolitou hmotu.

Želatinu na mírném ohni zahřejeme a rozmícháme, dokud se úplně nerozpustí. Dbejte však na to, abyste ji nepřivedli do varu.

Želatinu smícháme s oslazenou směsí tvarohu a smetany a přimícháme také třešně. Celou hmotu následně navrstvíme na upečené těsto a vrch dortu uhladíme. Necháme ztuhnout v lednici alespoň na 6 hodin.

Poté, co nám dort zatuhne, ho ozdobíme rozpuštěnou čokoládou a na vrch naskládáme čerstvé třešně.

Přejeme Vám dobrou chuť!