Tyhle dokonale vláčné koláčky budete chtít mít neustále na stole. Jakmile je ochutnáte, zamilujete si je. V čem je jejich kouzlo? Je to dáno jednou unikátní přísadou, kterou obsahují. Která to je a jak si je nachystat?

Různých koláčků a jiných podobných jídel jste už určitě měli spousty. Díky tomu můžete dát za pravdu v tom, že celá řada jich chutná v podstatě stejně. Proto zkuste novinku. Po těchto koláčcích zjistíte, že všechny ostatní za to nestály. Proč jsou takovým hitem a proč je jejich chuť v něčem jiná? Odpověď je jednoduchá. Je to dáno jednou zajímavou přísadou, která se přidává do těsta. Jaká to je? Tento recept vám to prozradí.

Jaké ingredience si nachystat?

Tady už vám prozradíme to, jaká je ona ingredience, díky které jsou tyto koláčky natolik unikátní. O co jde? je to kefír. Právě díky jeho složení dojde k tomu, že bude nejenom těsto, ale i výsledek dokonalý. Co vše tedy budete na tyto unikátní kefírové koláčky potřebovat?

  • 1 lžíce kefíru
  • 1 lžička sody
  • 2 lžičky cukru
  • 1 lžička soli
  • 4 lžíce mouky
  • 2 vejce
  • 2 lžíce oleje

Samozřejmě se jedná o poměr surovin na jeden takový koláček. Podle toho, kolik jich budete chtít připravovat, poměr surovin jednoduše navyšte. Dále je třeba myslet na náplň, kterou jsou dané koláčky plněny. Zde můžete v budoucnu různě experimentovat. My se však podíváme na tu základní, kam patří:

Čtěte také: Sice vypadá jako bramborák, ale není to on. Tato zajímavá placka je vyrobena z jablek. Zkuste ji a uvidíte, jaké další využití toto ovoce má, když máte chuť na něco zajímavého

  • 0,5 kg mletého masa
  • Pepř a sůl

Nejprve si nachystejte náplň – tedy maso

To není nic složitého, jelikož vezmete mleté maso, do kterého přidáte podle chuti sůl a pepř, popřípadě také jiné koření, nebo také bylinky. Potom maso vhoďte na pánev, kde ho restujete, dokud nebude hotové. V tu chvíli je maso připraveno a vy se můžete pustit do přípravy těsta na dané slané plněné koláčky.

Těsto vznikne smícháním všech surovin

Postup přípravy těsta je velmi jednoduchý, jelikož dojde pouze k tomu, že postupně smícháte veškeré suroviny. A to tak, dokud nevznikne těsto celistvé a přitom velmi jemné konzistence. Ideální je, aby bylo těsto dokonale vzdušné. V tu chvíli se můžete pustit do další fáze.

Vytvořte jednotlivé koláčky

Postupně si vždy vezměte díl těsta, u kterého se snažte o to, aby bylo ve vaší dlani co nejvíce rozmělněno na celistvou placku, do jejího středu dáte trochu již připravené masové náplně. Následně koláček okraji těsta zavřete a snažte se o to, aby spoje všude těsnily a nemohlo dojít k tomu, že náplň jakkoliv vyteče mimo těsto.

Koláčky usmažte a servírujte

Jakým způsobem se tyto plněné koláčky připravují? Velmi jednoduchým, protože jejich příprava je založena na smažení na oleji. Ten nalejte do pánve v dostatečném množství a postupně tam dejte jeden po druhém. Smažte je do zlatova nejprve z jedné strany, potom z druhé. Následně dejte na papírovou utěrku, která vsákne přebytečný olej. Poté už můžete servírovat. Jakmile se poprvé zakousnete, tak zjistíte, že jde o zcela dokonalý recept. Máme pravdu?