David Hampl
4 prosince, 2018

Máte zafixováno, že když se připravují bramboráky, tak se doslova nemůžete obejít bez mouky, stejně jako se nemůžete obejít bez vajec. Opak je ale pravdou, o čemž vás můžeme celkem jednoduše přesvědčit. Stačí se podívat na tyto křupavé bramboráky, které jsou zajímavé tím, že nepotřebujete tyto ingredience, stejně jako jsou zajímavé také proto, že jsou plněné. Vše má vliv na to podstatné. A tím je dokonalá chuť.

Jaké suroviny mít k dispozici?

Zaujala vás možnost si tyto křupavé bramboráky připravit? Pokud ano, je dobré vědět, co všechno na ně budete potřebovat za suroviny. Stejně jako u klasiky, tak i tady je seznam surovin v podstatě běžný a tak můžeme říci, že vše najdete jak doma, tak i v obchodě. Základem jsou tyto věci:

  • 500 gramů brambor
  • Sůl a majoránka
  • 100 gramů šunky na plátky
  • 100 gramů sýru na plátky
  • Sádlo
  • Olivový olej

Nejprve připravte brambory

Základ je stejný. Když je vaším cílem připravit si tyto zajímavé křupavé bramboráky, neobejdete se na samotném počátku právě bez brambor. Co s nimi? Nejprve je samozřejmě budete muset oloupat. Jakmile máte, je třeba je nastrouhat. My doporučujeme hrubé struhadlo, díky kterému budou vypadat velmi zajímavě. Jakmile jsou nastrouhány, vložte je do studené vody. Zde se vyplaví škrob. Potom je usušte a vložte do mísy.

Těsto je hračka

Základ v podobě brambor máte. Nyní je na místě připravit samotné těsto. Ani to není nic složitého. Do něho patří právě brambory, které je nutné následně také adekvátně dochutit. Jelikož se jedná o křupavé bramboráky, je jasné, že na tyto dvě ingredience je třeba zapomenout. Jakmile máte těsto hotové, již můžete začít tvořit finální výsledek.

Smažte na pánvi

Pokud chcete křupavé bramboráky, neobejdete se bez smažení. To nejlepší je rozhodně spojeno s využitím sádla. Smažte stejně, jako u klasiky. Připravte si tedy bramboráky spíše menší velikosti a následně je smažte z obou stran. Jakmile jsou hotové, dejte je na talíř s papírovou utěrkou, která do sebe vtáhne přebytečnou mastnotu.

Ještě do trouby

Tento recept je výjimečný tím, že po usmažení patří bramborák ještě do trouby. Vezměte pečící papír, lehce pokapejte olivovým olejem a vyskládejte na ně bramboráky. Na ně potom patří sýr a šunka na plátky. Na ně potom dáte druhý bramborák. Nyní už vkládáte do trouby, která by měla být předehřátá na 200 stupňů Celsia. Cílem je hlavně udržet teplotu a také zajistit, aby se sýr rozpustil. Plně proto stačí doba, kterou je zhruba 5 – 10 minut v troubě. Podávejte ihned po vyndání.

Sdílejte článek