David Hampl
23 ledna, 2019

Pudink už dávno není využíván jenom podle svého návodu. Tedy tak, že se uvaří s mlékem a potom klasicky sní. Je také dobrým pomocníkem, pokud se rozhodnete něco si upéci. Jasným příkladem za všechny jsou tyto velmi chutné a také velmi zajímavé pudinkové řezy. Mají mnoho kladů. Kromě chuti je to skvělé vláčné těsto, stejně jako dokonalý krém a také příjemnou jemnost.

Zaujme propojení chutí i snadná příprava

Že jde o jeden z nejpopulárnějších dezertů vůbec, to má na svědomí hned několik věcí. Ty se týkají i toho, že pudinkové řezy podle tohoto receptu nejsou nijak náročné na přípravu. Ta zaujme svou rychlostí a také jednoduchostí. Kladem je i velmi dobrá chuť, propojení pudinku a čokolády, nebo vláčnost a měkkost těsta. Ať s tímto receptem pohostíte kohokoliv, nebudete litovat.

Přísady na těsto

Jedná se o buchtu připravenou ze dvou základních složek. Tou hlavní je stejně jako u každého jiného dezertu těsto. Aby bylo takové, jaké má skutečně být, je na místě zajistit, že v něm budou všechny suroviny, bez kterých se neobejde. O jaké se jedná?

  • 6 lžic polohrubé mouky
  • 6 lžic cukru
  • 6 vajec
  • 150 mililitrů mléka
  • 150 mililitrů oleje
  • 1 vanilkový cukr
  • Prášek do pečiva

Je vidět, že těsto je opravdu velmi zajímavé, jelikož je složeno z minima mouky, což už napovídá tomu, že se není nutné být jeho suchosti. Bude tomu, i díky oleji a mléce, právě naopak.

Přísady na krém

Jelikož se jedná o pudinkové řezy, dá se celkem dobře a jasně očekávat, co bude hlavní přísadou do krému. Aby se vám tento dezert opravdu povedl, je třeba si připravit všechny suroviny v předepsaném poměru.

  • 2 balení čokoládového pudinku
  • 900 mililitrů mléka
  • 7 lžic cukru
  • 150 gramů másla

Přísady na polevu

Jak jsme zmínili, tento pudinkový řez láká na celkovou komplexnost a propojenost chutí, což je spojeno také s faktem, že na něm nechybí ani chutná poleva, na kterou byste neměli zapomínat. Ingredience na ni jsou jednoduché, jelikož se jedná o:

  • 2 balení kvalitní mléčné čokolády
  • ½ kelímku smetany ke šlehání

Připravujeme těsto

Nejprve je třeba vzít vejce, jelikož s těmi je spojena v podstatě nejtěžší fáze daného receptu. To proto, že je nutné oddělit bílky od žloutků. Žloutky se následně smíchají a našlehají jak s běžným, tak i vanilkovým cukrem. Do požadované konzistence se následně přidává také mouka a samozřejmě i prášek do pečiva. Směs se nechá chvíli odležet a mezi tím se vezmou na řadu bílky. Ty se také vyšlehají pomocí mixéru, a to na sníh pevné konzistence. Pozor na jeho křehkost, jelikož do základu těsta je třeba ho vmíchat velmi pozvolna a opatrně.

Tím je základ těsta hotový. Nyní už přichází na řadu jenom jeho upečení. Jak je zvykem, vezměte si dostatečně velký plech, který bude pokrytý pečicím papírem, který eliminuje možné riziko připalování. Na něho se následně těsto jednoduše nalije. Mezi tím si předehřejte troubu na teplotu 180 stupňů Celsia. Když je dosaženo dané teploty, plech s těstem do ní zamíří. Zde ho nechte po dobu zhruba 20 – 30 minut, což je lhůta optimální k ideálnímu upečení těsta.

Nachystáme pudink

Aby nebyl daný recept nijak komplikované a pudinkové řezy bylo možné připravit opravdu jednoduše, je vhodné nedělat pudink klasicky s využitím žloutků, ale použít právě sáčky. Na každém je uvedeno, jak takový pudink připravit. Postupujte proto podle návodu. Jenom s rozdílem, že před dokončením je třeba do pudinku přidat máslo. To z důvodu, že se zlepší jeho konzistence, chuť a také to, že bude lépe držet tvar, když se vychladí.

Vytvoříme řezy

Nyní je již vše připraveno k tomu, abychom pudinkové řezy postupně vytvářely. A to tak, že se na těsto jednoduše naleje směs pudinku, kterou jsme vytvořili. Je důležité myslet na to, aby byla směs nalévána rovnoměrně, aby se dostala na celou plochu těsta a byla také dobře zarovnána do roviny. A to pro celkovou estetiku dezertu. Nyní nechte buchtu chladnout a nachystejte si poslední část receptu.

Připravte polevu

Ta je velmi snadná. Základem je teplá vodní lázeň, do které vložíte hrnec a do něho čokoládu. Tu budete pozvolna rozpouštět. Když má tekutou konzistenci, již do ní jenom přidáte smetanu, podle receptu. Vše zamícháte, aby se jednotlivé konzistence propojily. Potom už stačí danou polevu jednoduše nalít na dané řezy. Tedy na vrstvu pudinku, která by již měla být dostatečně ztuhlá, aby zde čokoláda držela. Potom už se nechá zatuhnout i poleva, dezert se nakrájí a může se podávat.

Sdílejte článek