David Hampl
9 března, 2019

Hledáte recept na něco sladkého? Pokud ano, a dochází vám inspirace, máme pro vás zajímavý tip. Jsou to pudinkovo banánové řezy. Pokud nechcete obyčejný pudink, nebo se bojíte suchého piškotu u buchet, je tato kombinace tou nejlepší, kterou můžete zvolit. Vliv na výsledek, který bude dokonalý, mají nejenom ingredience, ale i zajímavý postup přípravy. Zkuste a jistě nám dáte za pravdu v tom, že si upečete řezy, které jsou nejlepší, jaké jste kdy jedli. Zkuste a uvidíte sami.

Co všechno je nutné si připravit?

Na první pohled to vypadá, že je ingrediencí mnoho. Je to však dáno jenom tím, že tyto pudinkovo-banánové řezy mají celkem 4 složky a tak se podíváme na každou zvlášť jednotlivě. Najednou uvidíte, že složení není zase až tak komplikované, jak to vypadá. Začít je samozřejmě nutné naprostým základem, a tím je těsto. Jde o klasické těsto na řezy, na které si připravte tyto ingredience.

  • 4 lžíce mouky
  • 4 lžíce cukru
  • 4 lžíce vody
  • 4 vejce
  • ½ prášku do pečiva

Následně je nutné použít také vrstvu náplně. Zde samozřejmě mluvíme o pudinku. Jelikož vám chceme ukázat variantu, která není složitá, nebudeme pudink dělat klasickým způsobem s využitím žloutků. Podíváme se na variantu jednodušší, kde je základem právě hotový polotovar. Co tedy nachystat na náplň?

  • 2 balení banánového pudinku
  • 750 mililitrů mléka
  • 125 gramů másla
  • 5 lžic cukru

Vrstvíme postupně a tak nesmíme zapomínat ani na část třetí, kterou můžeme označit jako horní vrstvu, která zajistí, že bude buchta dobře vypadat a bude mít i hladký rovný vrch. Tady jsou potřeba jenom 2 suroviny, protože horní vrstva je šlehačková. Zde se tedy neobejdete bez:

  • 500 mililitrů smetany ke šlehání
  • 3 lžíce cukru

Horní vrstva je jasná. Dále už zbývá jenom poslední, spíše estetický prvek, v podobě posypu. Zde se jako nejlepší jeví buď drcené piškoty, nebo se může jednat třeba o drcené sušenky. Možnou zajímavou inovací je buď použití kombinace tmavých a světlých, nebo smíchání dané drtě s kakaem. V tu chvíli máte připraveno vše, co na tyto pudinkové banánové řezy potřebujete.

Začíná se těstem

Stejně jako u jakékoliv jiné buchty, i tady se zcela pochopitelně nezačíná ničím jiným, než právě těstem. Jeho příprava samozřejmě není nijak složitá, jelikož je nutné smíchat jednotlivé ingredience, aby se dokonale propojily. Rázem vznikne těsto, které je třeba nalít na plech. Ten by měl být buď nejprve vymazán máslem, nebo je možné jeho vyložení pečicím papírem. Obojí samozřejmě zabrání tomu, aby se těsto připalovalo.

Když je těsto na svém místě, tak může plech zamířit do trouby. Zde už je vidět první unikátnost daného receptu, jelikož se připravuje v jednotlivých fázích. Doba pečení těsta je zhruba 30 minut. Teplota je standardní a má 180 stupňů Celsia. Samozřejmostí je, že po dobu co se peče těsto je možné připravovat další vrstvy.

Příprava pudinku

Když se těsto peče, tak se může jít na přípravu pudinku. Jelikož jsme zvolili variantu jednodušší, není to nic těžkého. V podstatě stačí jenom dodržet postup na pudinkovém prášku. Ten se smíchá s mlékem a cukrem. Jedinou změnou je zde vmíchání másla, které pomůže k tomu, aby měl pudink mnohem pevnější konzistenci. To je žádané proto, aby na řezech lépe držel konzistenci a tvar.

Spojení ingrediencí

Je těsto upečené a pudink uvařený? Nyní je na řadě ukázat další unikátní krok daného receptu. V řadě jiných se pudink jenom nanáší na horní část těsta. Tady tomu bude jinak. Vezměte si vařečku a do upečeného těsta udělejte díry. Tak, jak vidíte v našem návodu. Teprve poté vezměte pudink, který nalijte na plech s těstem. Zajistěte, aby se pudink dostal kam má. Tedy do jednotlivých vytvořených děr. Díky tomu se obě části dokonale spojí. Samozřejmostí je také to, že horní část pudinkové vrstvy doporučíme dostatečně vyhladit, což vám usnadní další vrstvení.

Finalizace je snadná

To hlavní je hotové a tak už na řadu přichází jenom finalizace daných řezů. K té by mělo dojít až ve chvíli, kdy je jak těsto, tak i pudink chladný. Tedy kdy mají pokojovou teplotu. Nejprve se začíná šlehačkou, která by měla být ušlehána ze smetany společně s cukrem. Měla by mít tuhou konzistenci, která ale zároveň půjde dobře roztírat po pudinkové vrstvě. Navrch už přijde jenom to poslední, tedy samotný posyp. Díky tomu tyto řezy dostanou celkem zajímavý vzhled už na plechu. Když se potom začnou krájet, nelze zapomínat také na zajímavý vzhled i na struktuře. A to díky dodržení postupu přípravy. Toto má navíc klad i v tom, že díky tomu dojde ke skvělé chuti a lepšímu propojení jednotlivých ingrediencí.

Sdílejte článek