David Hampl
27 února, 2020

Láká vás vyzkoušet něco nového, ale nevíte co? Už vás nebaví pořád dokola opakovat ty stejné recepty, které už stejně znáte nazpaměť? Co takhle vyzkoušet něco nového, ale zároveň i tradičního? Takovým poctivým domácím buchtám totiž nikdo neodolá. Dokáží uspokojit každý mlsný jazýček a stanou se vaší chloubou. Připravili jsme si pro vás recept na báječné domácí buchty, na které nebudete muset používat žádné ovoce. Místo toho použijete více mléka, ale právě proto budou buchty tak skvělé a vláčné. Na nic nečekejte a pojďte si je honem upéct.

Alternativa buchet s povidly

Tento recept vznikl jako alternativa ovocných buchet. Ne vždy se totiž poštěstí, abyste měli k dispozici kvalitní ovoce na buchty, ale přitom na ně máte obrovskou chuť. Takové buchty s povidly jsou legendární, ale pokud nemáte povidla, neuděláte je. Dnešní recept je řešením této situace, protože je dokáže skvěle nahradit báječnou chutí, o kterou se postará kondenzované mléko. Pojďme se nyní podívat, co všechno budete na přípravu těchto buchet potřebovat.

Potřebné ingredience

Pokud jste se rozhodli, že tyto buchty vyzkoušíte, měli byste si nachystat následující suroviny a ingredience: 440 g mouky, 200 ml mléka, 65 g másla, 1 lžičku soli, 2 vejce, 100 g cukru, 7 g kvasnic, 3 lžíce oleje a 400 g vařeného kondenzovaného mléka. V podstatě klasické ingredience na přípravu buchet s povidly, jen s jednou změnou, žádné švestky ani povidla zde nejsou. Nyní se podíváme, jak postupovat.

Místo švestek mléko

Ohřejte mléko, přidejte do něj cukr a kvasnice. Zamíchejte a dejte na půl hodiny na teplé místo. Jakmile kvásek vzejde, připravte těsto smícháním všech ingrediencí, kromě mléka. Dejte si stranou pouze 30 g mouky, 30 g cukru a 15 g másla. Těsto zpracujte hezky ručně a dejte ho do mísy a nechte zhruba hodinu kynout. Z těsta udělejte stejné bochánky, které rozválejte a do středu každého vložte mléko ze začátku. Buchty uzavřete a naskládejte na plech vyložený pečícím papírem. Posypte je odloženými ingrediencemi a dejte péct na 180 °C pod dobu 25 minut. Vytáhněte a dobrou chuť.

Sdílejte článek