Udělejte si domácí kinder pingui

 

 

Patříte k milovníkům této ledové pochoutce? Zaručujeme, že tento recept si hned zamilujete a bude chutnat lépe jak normální kupované pingui. Ne že jenom zaženete chuť na sladké, ale potěšíte tím i dětské ratolesti.

Čtěte také: Tato dřevěná chata se nachází daleko od civilizace, ale je snem téměř každého z nás. Podívejte se, jaké tajemství ukrývá uvnitř!

..:Co budete potřebovat:..

Těsto
1 hrnek mouky
1/2 hrnku másla
1/2 cukr krystal
2 vajíčka
150g nutella
1 čajová lžička vanilkový cukr
1 lžíce kakaa
1 lžička prášku d pečiva

Krém
700ml smetany
100ml mléka
4 plné lžíce cukr moučka
15g želatiny

Poleva 1
50g hořká čokoláda
50g mléčná čokoláda
1 lžíce roztopeného másla
2 lžičky oleje

Poleva 2
100 ml smetany an šlehání
150g hořké čokolády
1 lžíce másla

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Postup
Vajíčka si vyšleháme společně s cukrem, přidáme olej, mléko, vanilku a nutellu.
Důkladně vše promícháme, aby nám vzniklo hladké těsto.

Poté přidáme prosátou mouku, kakao a prášek do pečiva. Takhle připravenou směs si rozdělíme na 2 části.
Obě části nalijeme na moukou vysypaný plech ( dva plechy ) a dáme péct do předem zahřáté trouby na 180°C. Pečeme přibližně 15 minut.

Připravíme si krém. Želatinu vložíme do 150 ml mléka a necháme pracovat. Až se nasaje smícháme se zbytkem mléka a zamícháme. Smetanu vyšleháme spolu s cukrem do pevné hmoty a přidáme želatinu.

Teď si připravíme polevy. Stačí všechny ingredience smíchat v hrnci a šlehat nad parou.
Jednu polovinu vyšlehaného krému si naneseme na první plát upečeného korpusu. Nalijeme polevu 1 a opět přidáme krém. Zakryjeme druhým plátem korpusu a dáme na něho polevu 2.
A máme hotovo. Pak už jen stačí dát vychladit do lednice alespoň na 3 hodiny.