Udělejte svým dětem tyto skvělá lízatka, která se budou určitě hodit na jakoukoliv dětskou oslavu.

 

Tato lízátka budou dokonale zdobit dětský stůl, který bude na oslave narozenin či jiné akci pro děti. Už od pohledu vypadají skvěle a přímo na Vás volají ať se s chutí jdete zakousnout. Jsou možná trochu pracnější, ale myslím si že za tu práci to opravdu stojí. Není snad nic lepšího než upřímný dětský úsměv a radost.

Tato lízatka jsou z krémového dortového těsta, namáčená v křupavé čokoládě a posypaná jen Vaši fantazií. Je jenom na Vás jak si s finálním desingem poradíte a vyhrajete. Do zdobení můžete zapojit i Vaše děti.

Čtěte také: Zapomeňte na klasiku a vyzkoušejte netradiční zelné utopence podle receptu mého dědečka

Co budete potřebovat

Na korpus (vystačí na cca 20 kuliček)
125g změklého másla+na formu
1 lžička vanilkového extraktu
100g krupicového cukru
2 vejce
250g polohrubé mouky+na formu
1/ lžičky kypřícího práčku
75 ml podmáslí
Špetka soli

Na Krém (ganache)
200g kvalitní bílé čokolády
100ml smetany (stačí 12%)

Ostatní
Papírové tyčinky nebo špejle
Čokoláda na namáčení
Barevné sypání

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Postup

Těsto
>Na upečení korupus můžete zvolit jakýkoliv Vás oblíbený recept, který už máte ozkoušený.

>Dejte si předehřát troubu na 180°C. Pokud máte horkovzdušnou tak pouze na 160°C.

>Ušlehejte si máslo a přidejte vanilkový extrakt a zašlehtej i cukr.

>Do směsi přidejte vejce a stále míchejte.

>Pak můžete přidat smíchanou mouku s kypřícím práškem a střídavě s podmáslím zapracujte do těsta.

>Pečte asi 25 minut.

Ganache
>Odváženou čokoládu na ganache dejte do misky. Smetanu přiveďte k varu, nalijte ji na čokoládu a nechte chvilku stát.

>Lžící důkladně promíchejte, aby ve směsi nezůstaly nerozpuštěné kousky.

>Povrch ganache ihned pokryjte potravinovou fólií (díky tomu se nevytvoří škraloup), a nechte při pokojovéteplotě odpočinout.

Jak na kuličky
Do středně velké misky rozdrobte vychladlý korpus a rukama do něj zapracujte připravenou ganache, aby vznikla vláčná hmota. V dlani vyválejte asi třícentimetrové kuličky (máte-li, můžete použít formičku na kuličky).
Hotové kuličky rozdělte rovnoměrně na plechy s pečicím papírem a dejte do lednice alespoň na 20 minut ztuhnout. Do kuliček nezapomeňte zapíchnout špejle.

Zdobení
Kuličky obalujte v čokoládě ( bílá i mléčná ) a následně zvolte různé zdobení.
Můžete zvolit různé oříšky, kokos a různé cukrářské zdobení. Fantazie je jenom na Vás.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]