Umýváte kuře před vařením? Raději byste se měli podívat jak extrémně tím šíříte bakterie a škodíte svému zdraví -
Menu

Umýváte kuře před vařením? Raději byste se měli podívat jak extrémně tím šíříte bakterie a škodíte svému zdraví

Koupili jste si kuřecí maso a už se těšíte z toho, že si ho upečete k obědu? Jistě je vás postup stále stejný, založený na tom, že kuře dáte nejprve do dřezu a důkladně ho omyjete. Tento postup je pochopitelně správný, jelikož na mase je mnoho nečistot a také bakterií, které je třeba odstranit. Nutno však říci, že bakterie neskončí v odpadu ve vašem dřezu.

Co se stane při kontaktu s vodou?

Možná si to neuvědomujete, ale voda vlivem svého skupenství doslova stříká na všechny strany. Te velké kapičky vidíte, ale ty malé nikoliv. Dané mikrokapky vznikají vždy, když ve dřezu něco umýváte silnějším proudem vody. Voda dopadá na daný povrch a odtud se odráží dále. A to nejenom na stěny dřezu, ale na další místa ve vaší kuchyni.

Proč je umývání masa tak nebezpečné?

Video vám napoví. Ale už jistě dobře tušíte, co se vlastně děje. Jakmile dáte maso do dřezu a pustíte vodu, začne se odrážet všude do prostoru. Už to ale není čistá voda, ale je to voda kontaminovaná. Dostane se do kontaktu s bakteriemi na mase a ty se následně prostřednictvím mikrokapiček šíří naprosto všude. A to na vaši

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1
2
Tisk
Nezařazené

7 cviků na perfektní postavu, které můžete cvičit doma před…

Koukat na televizi a při tom efektivně spalovat tuky? Myslíte si, že je to nemožné? Vůbec! Existuje několik velmi efektivních…
Nezařazené

Čínské nakládané okurky podle po generace vyzkoušeného receptu: Nebudete už…

Sterilované okurky v nálevu se staly běžnou doplňující potravinou a doplňují řadu klasických jídel nejen české kuchyně. Receptů pro přípravu nálevu…
Nezařazené

Mátovo-citronová džem léčí 10x více než chemie z lékárny: Nejlepší…

Marmelády jsou výborné pro přípravu sladkých snídaní, do buchet a koláčů a také jako speciální sladidlo do osvěžujících letních nápojů…
Nezařazené

Zapečená cuketa podle staročeského receptu, který zaručeně ještě neznáte: Tato…

Francouzské brambory jsou českou klasikou. Na Slovensku je stejně chutnou obdobou zapečená cuketa, které se říká cuketová baba. Rychlé a…
Nezařazené

Účinné cvičení od mého fyzioterapeuta, které se vyrovná běhání i…

Kterou ženu by netrápil vzhled stehen a boků? Každý gram tuku je v těchto partiích okamžitě vidět, i proto je nutné…
Nezařazené

Domácí rohlíky upečené za 10 minut chutnají jako z kvalitní…

Jak si užít víkendové nebo prázdninové ráno? Perfektní snídaní s domácími rohlíky doplněnými o tradiční máslo, rajčátka nebo zeleninový salát. Domácí…