Univerzální rajčatová omáčka vhodná na těstoviny, k masu i do polévek. Rychlá příprava za pár korun a výsledek vydrží bez zavařování i rok!

Univerzální rajčatová omáčka je vhodná na těstoviny, do polévek či různých omáček. Připravte si ji už dnes a vydrží Vám až do zimy. Tento skvělý recept připravujeme doma už pár let a vždy když nevíme, co vařit, vytáheme jeden pohár a uděláme k omáčce těstoviny nebo v ní dusíme maso. Vynikající!

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

  • 1 kilogram loupaných rajčat v konzervě (mohou být i čerstvé)
  • jednu střední cibuli
  • česnek podle chuti
  • sůl, pepř
  • bazalku
  • olivový olej

Jak na to?

Cibuli a česnek si nakrájíme na drobno a zpěníme v hrnci na oleji. Přidáme bazalku, sůl a pepř. Chvíli podusíme a přidáme rajčata. Pokud budete pracovat s čerstvými rajčaty, já je nejprve spařím a odstraním slupku, nakrájím a přidávám do hrnce. Celou směs můžeme trochu podlít vodou a dusíme pár minut, dokud nám omáčka nezačne houstnout. Nyní máme dvě možnosti.

Buď směs nalijeme do zavařovacích sklenic, na vrch přilijeme asi půl centimetrovou vrstvu olivového oleje a sklenice dáme do lednice, kde vydrží poměrně dlouho, případně do mrazničky. Omáčku si však můžete dát do sterilizovaných sklenic, zavíčkovat a uložit do komory. Takto zavařená omáčka vydrží klidně i rok.

Čtěte také: Smíchala jsem 3 vajíčka a sýr, a sama jsem nevěděla, co vznikne. Když jsem to však dala své návštěvě, hned si ptali recept

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Náš Tip!

Do omáčky klidně přidejte to, co máte rádi. Oregano, bazalku nebo jiné koření, které dodá omáčce skvělou chuť.

Dobrou chuť!