Upečte si domácí koláč se zajímavou příchutí tvarohu a banánů

Domácí koláče jsou velkým hitem a možných variant dnes existuje více než dost. Pokud máte chutě na něco speciálního, tak si buďte jisti, že vás náš recept rozhodně nezklame. Jedná se o domácí koláč zajímavé chuti, která spojuje tvaroh s banány. Buďte si jisti tím, že se jedná o kombinaci, kterou si musíte stoprocentně zamilovat.

Co budete potřebovat?

Dost vás překvapí to, že jenom pár ingrediencí. Tento domácí koláč rozhodně nepatří mezi nijak složité. To zaujme i toho, kdo není v kuchyni jako doma a hledá spíše jednodušší recepty. Co bude právě na tento potřeba?

  • 500 gramů tvarohu
  • 6 banánů
  • 1 vejce
  • Několik lžic mouky

Tvorba těsta je hračkou

Nejprve začínáme samotným těstem, kde přijdou na řadu banány. Zde pochopíte, proč je jich potřeba tolik. Jsou to právě ony, které jsou nezbytností pro tvorbu daného těsta. Můžete je buď nadrtit vidličkou, nebo je raději dejte do mixéru, který onu složitou práci udělá jednoduše za vás. Výsledkem by měla být kašovitá hmota, která je základem těsta.

Čtěte také: Tak tohle rozhodně nikdo nečekal. Připravte se na nejhorší. V seriálu Ulice dojde k sebevraždě v přímém přenosu. Které oblíbená postava tohoto nekonečného seriálu si vezme život? A jak to udělá?

Následně do banánové hmoty přidávejte všechny ostatní suroviny. A to konkrétně samotný tvaroh, stejně jako i trochu mouky, která pomůže vytvořit tu správnou konzistenci. Těsto nezapomínejte také důkladně propracovat. Vše se spojí také díky tomu, že do hmoty přidáte i nezbytnou věc, kterou je vejce.

Dejte péct

Máte těsto hotové? Pokud ano, tak už stačí jenom jedna jediná věc, kterou je to, že dáte vše následně upéci. Ideální je zcela pochopitelně to, že je nejlepší používat standardní kulatou dortovou formu. A právě do ní následně samotné těsto vlijte a zajistěte, aby byl dort všude stejně vysoká.

Mezi tím je dobré rozehřát troubu. Teplota je u ní zcela klasická, a to 180 stupňů Celsia. Následně do trouby váš tvarohový koláč vložte a nechte ho péci zhruba po dobu 25 – 30 minut, podle aktuálního vzhledu.

Podávejte chlazený

Po upečení je dobré nechat ho nejprve chladnout při pokojové teplotě a následně ho nechat ještě pořádně vychladit v lednici. Potom klasicky nakrájejte a můžete servírovat. Zaujme vás jak vláčnost díky použitému tvarohu, tak vás rozhodně dokáže zaujmout také to, jak zajímavě chutná díky použití banánů.